do 01 januari

Fernando Lameirinhas & band

Nationaal Theaterweekend: CUBA IN

Deze Portugese Nederlandse muzikant neemt je mee op reis naar Cuba.

Nog niet zo lang geleden bezocht de Portugese singer-songwriter Fernando Lameirinhas Cuba. Zonder specifiek plan: een rondreis, zonder bijbedoelingen. Het land maakte een onuitwisbare indruk op hem: hij raakte in de ban van dit legendarische eiland.

Het begon met de prachtige traditional Flor Pálida (Bleke Bloem) van de Cubaanse zanger Polo Montañez, onderweg naar zijn hotel in een rammelende taxi. Directe maakte Fernando een Portugese vertaling en schreef al tijdens zijn reis een reeks liedjes en fado’s, beïnvloed door in het bijzonder de Cubaanse Son met zijn Spaanse en Afrikaanse ritmes.

In zijn ogen zijn de muzikale genres uit Portugal en Cuba emotioneel verwant aan elkaar, alhoewel ze anders klinken. In CUBA IN neemt de Portugese Nederlander je mee om met zijn blik Cuba te ervaren.

Fernando Lameirinhas ken je van zijn vele samenwerkingen met onder andere Paul de Leeuw, Blof, Frank Boeijen, Daisy Correia. In 2015 was hij ook al te zien in onze theaterzaal.

voorstellingsinfo
Website
Website
Zang en gitaar
Fernando Lameirinhas
Bas en zang
Toni Lameirinhas
Gitaar en tres
Daniel de Moraes
Piano
Juan Pablo Dobal
Drums en percussie
Udo Demandt
Locatie
Podium Hoge Woerd

Nationaal Theaterweekend
Tijdens het Nationaal Theaterweekend op 25, 26 en 27 januari 2019 vieren we theater! Dat doen we met verrassende voorstellingen voor €10,- en veel gratis randprogramma. Kom je ook genieten van alles wat het theater te bieden heeft?


terug naar boven