Festival Tweetakt: Het Houten Huis

Muziek van Beneden 5+

Een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek, voor iedereen die buren heeft.

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.
De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt…

Bij deze voorstelling is een verdiepingsprogramma aanwezig. De foyer van Podium Hoge Woerd wordt omgetoverd tot een ontmoetingsplek. Bezoekers kunnen hier brieven naar elkaar sturen om elkaar beter te leren kennen. Er is een postloket en een heuse mini-postbode bezorgt de brieven bij de wachtende bezoekers.

Festival Tweetakt
Deze voorstelling is onderdeel van Festival Tweetakt, een jaarlijks kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, en een beetje cabaret en stand-upcomedy. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.
Kaarten kopen voor deze voorstelling kan via www.tweetakt.nl.

voorstellingsinfo
Website
Concept en Regie
Elien van den Hoek
Regie-ondersteuning
Anne van Dorp
Compositie en Spel
Radek Fedyk
Spel
Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels, Milan Schleijpen, Marit Kapitein (stage)
Dramaturgie
Loes van der Pligt
Vormgeving
Marlies Schot (decor/rekwisieten), Freja Roelofs i.s.m. André Kok (kostuums/rekwisieten)
Decorbouw
Brinkmandecor
Lichtontwerp
Desirée van Gelderen
Techniek
Gerrit Schilp, Tjarko van Heese
Flyerbeeld
Inez de Bruijn en Elien van den Hoek
Scènefotografie
Saris & den Engelsman

Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie.

Volkskrant


Foto's: Saris den Engelsman / Foto: Saris den Engelsman

Het Houten Huis
Muziektheatergezelschap Het Houten Huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Overdag spelen ze voor schoolklassen, van kleuter tot puber. Maar als ‘s avonds volwassen mensen met hetzelfde ongeloof de zaal uitkomen, blijkt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kennen.


terug naar boven