do 01 januari

Fete de la Nature

Het gehele castellum komt tot leven door activiteiten die natuur, cultuur en historie raken. Samen maken we een uitbundige maaltijd. Geniet met elkaar van wat we samen maken: een heerlijke en overvloedige maaltijd met het beste uit de stadsnatuur van Leidsche Rijn.

Workshops van 11.00 tot 13.00 uur en lunch van 13.00 tot 14.30 uur.

Klik hier om je aan te melden voor de workshops na het kopen van je kaartjes voor Fête de la Nature.

voorstellingsinfo

De workshops:

Bloemen- en kruidensoep uit Leidsche Rijn Onder begeleiding van SOEPA maak je soep voor iedereen. Brandnetels, zevenblad en daslook uit de buurt worden de ingrediënten voor de soep.
Onkruidboter op brood Ontdek waar de (on)kruiden groeien en zie wat het verschil is tussen zevenblad, kruiden en look zonder look. Kom plukken, wassen, snijden en mengen en maak heerlijke (on)kruidboter.
Kunst op het tafellaken Met vijf verschillende technieken stempelen en bedrukken we een groot tafellaken met beelden uit de natuur. Veren, bladeren en bloemen verschijnen in mooie patronen op de witte lakens. Samen met grafisch kunstenaar Nicolle Schatborn creeër je zo een natuurkunstwerk van meer dan 110 meter!
Wilgentenen manden vlechten Wilgentenen zijn zeer geschikt om mee te vlechten. De eeuwenoude techniek van het mandenvlechten wordt door expert Ineke Visser uitgelegd en toegepast. De manden die in de workshop gevlochten worden, krijgen op de gedekte tafels een plekje.
Demonstratie kleurring-onderzoek bij vogels De vrijwilligers van Vogelringstation de Haar vertellen over hun kleurringonderzoek waarmee vogelsoorten een unieke kleurcodering krijgen. Inwoners van Leidsche Rijn kunnen de codes van vogels die ze gezien hebben doorgeven en leveren zo een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens de lunch:

Marijke Boon – SmartSongs Marijke Boon komt met accordeon en zingt SmartSongs. Een woerd is een mannetjeseend, maar ook een wijk in Leidsche Rijn. Boon zag er haas en konijn, en nog veel meer moois langs snelweg en in de sloot. Met humor en een tikje venijn kijkt ze om zich heen.
Circus Theater Vladimir – Vlinder in beeld In de voorstelling ontpopt een lange rups zich langzaam tot een metershoge vlinder. De vlinder danst zich een weg door het leven op poëtische muziek. Ze streelt het publiek met haar vleugels en verrast onverwachts in dit indrukwekkende en soms ontroerende schouwspel.

terug naar boven