vr 24 april

Floris Kortie en Vera Kooper

Het jaar 250 na Beethoven

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door.
Heb je tickets? Dan ontvang je hierover bericht.

Presentator Floris Kortie en pianiste Vera Kooper laten zien én horen hoe Beethoven de wereld heeft veranderd.

Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat presentator Floris Kortie, samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg geleid. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van Europese politici.

In ‘Het jaar 250 na Beethoven’ laat presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie, bekend van Podium Witteman, zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.

Tickets & data
  • vr 24 apr
    20.00u
    afgelast
voorstellingsinfo
Website
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

Het gelaagde pianospel van Vera Kooper sluit goed aan bij Floris Kortie in Het jaar 250 na Beethoven. Zo schetsen [zij] gezamenlijk een vrij compleet beeld van Beethoven als gewone sterveling én als onsterfelijk kunstenaar.

…oprecht en doortimmerd biografisch muziektheater dat met verve wordt gebracht.

Foto's: Milagro Elstak

terug naar boven