do 07 april

Follow the Money

Follow the Money, met oa Eric Smit

Radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven: dat is hoe de journalisten van onderzoeksplatform Follow the Money hun vak beleven. Omdat zij denken dat waarheidsvinding er meer toe doet dan ooit.

Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. Ze verhalen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen.

Samen met collega’s JanJaap Rypkema en Richard Jong maken Smit, Van Ark en Bollen ook de muziek die bij hun journalistieke expeditie past en serveren die ongegeneerd uit.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst en muziek
Eric Smit, Eelke van Ark en Thomas Bollen
Eric Smit - Follow the Money - Podium Hoge Woerd

Follow the Money
Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: zij doet onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee schade aanrichten aan grote groepen in de samenleving. Hun wapen: radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek.


terug naar boven