do 01 januari

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak

Bij twijfel hard zingen

Operazangeres Francis van Broekhuizen zingt en vertelt op droogkomische toon over haar favoriete aria’s en liederen.

Francis van Broekhuizen is één van de bekendste operazangeressen van Nederland. Zang heeft in haar persoonlijke leven een heel belangrijke rol gespeeld, en ze is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en de heilzame werking van klassieke muziek. Met haar enorme kennis van de muziekgeschiedenis en haar kenmerkende droogkomische toon vertelt ze graag over haar favoriete liederen.

Haar theatervoorstelling is concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen. Francis zingt haar favoriete aria’s, vertelt waarom die muziek haar zo raakt en welke rol die in haar persoonlijke leven speelt. Zelf merkte Francis dat er in moeilijke bepalende fases in haar leven maar één ding op zat, gehoor geven aan haar levensmotto: bij twijfel, hard zingen.

voorstellingsinfo
Website
Zang
Francis van Broekhuizen
Piano
Gregor Bak
Locatie
Podium Hoge Woerd

Een avond met mooie muziek gespeeld door Gregor Bak en een onwijs leuke vrouw die ons echt geraakt heeft.

Foto: Mischa Muijlaert

De praatgrage zangeres etaleert haar veelzijdigheid.

Leidsch Dagblad

Francis van Broekhuizen
Francis van Broekhuizen is één van de best ingevoerde en technisch meest begaafde zangeressen van Nederland, en daarnaast is ze in staat om klassieke muziek voor een groot publiek aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Ze studeerde in 2004 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien zong ze rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Op Radio 4 heeft ze een veelbeluisterde column in het ochtendprogramma van Margriet Vroomans.

Gregor Bak
Gregor Bak studeerde piano en muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Met Cor Bakker en combo werkt hij samen in het programma ‘Bakker, Bak & Friends’. Hij presenteerde televisieprogramma’s bij de NCRV.


terug naar boven