George en Eran

George & Eran worden racisten

Deze voorstelling is helaas afgelast in verband met de beperkte capaciteit in onze theaterzaal.
Heeft u tickets voor deze voorstelling? Dan heeft u een e-mail ontvangen met meer informatie.

Wegens groot succes terug in onze theaterzaal: muziektheater over de (on)mogelijkheid om het goed te doen.

De huidige tijdsgeest maakt deze voorstelling nog actueler dan hij al was. Het racismedebat in Nederland laaide de afgelopen tijd op door de moord op de Amerikaanse George Floyd. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met racisme in Nederland?  En hoe gaan wij daarover met elkaar in debat? En hoe is het in vredesnaam mogelijk daar een komedie over te maken!??

In de voorstelling onderzoeken de bruine George en Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie in Nederland. We staan steeds feller en heftiger tegenover elkaar. Hoe hard je ook je best doet om goed te doen, er is altijd wel iemand die zich beledigd voelt en je laat weten dat je het totaal verkeerd ziet.
George en Eran maken het grote thema inzichtelijk en invoelbaar door te spelen met de onderliggende mechanismes die wij allen herkennen tot ongemakkelijkheid aan toe. Maar, zoals altijd is het een voorstelling vol met humor en muziek. Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien. Want ze zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!

 

 

 

voorstellingsinfo
Website
Concept & Tekst
Koos Terpstra, George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël
Spel & Muziek
George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris
Regie
Koos Terpstra
Regie assistent & kostuums
Sanne Verkaaik
Decorontwerp
Mats Boswijk
Publiciteit
Bjorn van Raaij

Lachen op het slagveld van de diversiteit. Het levert een voorstelling op die het debat boven zijn eigen uitzichtloosheid tilt. Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.

Het duo George Tobal en Eran Ben-Michaël is uitgegroeid tot een van de betere theatergroepen van Nederland en dat onderstrepen ze door in dit stuk geestig en vilein racisme en seksisme te fileren.

NRC Handelsblad
Fotograaf: Yalper Productions

George Tobal en Eran Ben-Michaël fileren in hun nieuwste productie belangrijke gevoeligheden uit het verhitte Nederlandse racisme-debat.

De Volkskrant

terug naar boven