George & Eran Producties

George en Eran worden racisten.

Een komedie over de onmogelijkheid om het goed te doen.

George en Eran willen hun steentje bijdragen, het juiste doen, tolerant zijn en begripvol!

Maar deugen is niet zo makkelijk als het lijkt in de wereld waarin we leven. Want hoe hard je ook je best doet om goed te doen, er is altijd wel iemand die zich beledigd voelt en je laat weten dat je het totaal verkeerd ziet. Dat het tijd is om wakker te worden of dat tradities niet zijn om te veranderen. We staan zelfs steeds feller en heftiger tegenover elkaar.

In deze actuele komedie zoeken de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond naar de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie in Nederland.

Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien. Want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!

voorstellingsinfo
Website
Concept & Tekst
Koos Terpstra, George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël
Spel & Muziek
George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Milan Sekeris & Myrthe Huber
Regie
Koos Terpstra
Regie assistent & kostuum
Sanne Verkaaik
Producent
George & Eran Producties
Decor
Mats Boswijk

In welke pijnlijke positie ze elkaar ook manoeuvreren, van white privilege tot spinning jew en van lelijkste tot zieligste, de opeenstapeling van aperte beledigingen zit zo slim in elkaar, inclusief veelzeggende ballades, dat iedere gedachte (uitgesproken of niet, goedbedoeld of kwaadaardig), een splinterbommetje wordt.


Fotograaf: Yalper Productions

Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George en Eran worden racist is actueel theater op het scherp van de snede.

‘Wat moeten we (nu) doen?’ Op die vraag komt geen afgelijnd antwoord, wel een aansporing tot blijven nadenken, én het verzoek om mild te zijn voor elkaar. Het levert een voorstelling op die het debat boven zijn eigen uitzichtloosheid tilt. Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.


terug naar boven