Castellum-verhalen

Een bont gezelschap toonaangevende Utrechtse theatermakers en Utrechtse spelers laat je tijdens een theatrale ontdekkingstocht door Castellum Hoge Woerd 5 verhalen uit de geschiedenis van Leidsche Rijn beleven.

Ontdek de geschiedenis van Leidsche Rijn tijdens een theatrale route kris kras door het gloednieuwe Castellum Hoge Woerd. Speciaal voor de feestelijke openingsmaand van het gebouw maakt een bont gezelschap van Utrechtse toneelschrijvers, theatermakers en spelers deze theaterproductie aan de hand van verhalen van 3000 jaar geschiedenis van deze ‘nieuwe’ Vinex-wijk. Uit verhalen van stadsarcheoloog Erik Graafstal over 12 archeologische vondsten worden vijf unieke korte voorstellingen gemaakt, die samen een geheel vormen. . Wie droeg ooit het gouden collier met stenen afkomstig uit India? En wie was Dhr. Utenham? lag En wat vertellen de resten van de neergestorte Juncker uit 1940 over de omgekomen Duitse piloot? Ga op ontdekkingstocht in Castellum Hoge Woerd en leer in alle uithoeken van het gebouw de verhalen achter de archeologische vondsten kennen en kom meer te weten over de geschiedenis van dit bijzondere stadsdeel van Utrecht.
Een mooie compleet Utrechtse theaterproductie en de eerste samenwerking tussen Museum Hoge Woerd en Podium Hoge Woerd, de nieuwe bewoners van het Castellum.

Castellumverhalen is geschikt voor kinderen vanaf 15 jaar.

Let op: De voorstelling is zowel binnen als buiten Castellum Hoge Woerd te zien. Dit betekent dat u ook een deel van de voorstelling buiten staat. Zorg er daarom voor dat u warm gekleed bent.
De voorstellingen zijn door het gehele gebouw verspreid. Sommige locaties zijn hierdoor enkel met een trap te bereiken.

voorstellingsinfo
Website
www.podiumhogewoerd.nl
 
Schrijvers:
Paul Feld (Sharing Arts Society), Daphne de Bruin (De Vrijstaat), Erik Snel (Theatergroep Aluin), Enne Koens (o.a. Artemis/ Toneelmakerij), Enver Husičić (o.a. Zuidelijk Toneel)
 
Theatermakers:
Floor Leene (NUT), Victorine Plante (Theatergroep Aluin), Greg Nottrot (NUT), Monique Corvers (Het Filiaal theatermakers), Eva Tijken (Theater Utrecht)
Acteurs:
Gabby Bakker, Annica Muller, Tomer Pawlicki, Sjoerd Vrins, Marike van Weelden
Acteurs HKU:
Quincy van Driesten, Olivier van Klaarbergen, Yorke Mulder-Bhangoo, Maxime Vandommele, Bas Zemering
Redactie
Marjan van Huijstee, Jolie Vreeburg, Harm Lambers (Theater Kikker / Podium Hoge Woerd), Erik Graafstal (stadsarcheoloog, afdeling Erfgoed Gemeente Utrecht)
Locatie
Foto: Aafke Holwerda / Foto's: Aafke Holwerda

Blog The Making of Castellumverhalen

Benieuwd hoe de voorstelling Castellumverhalen tot stand komt? Lees hier alles over de voorstelling en het maakproces!

Lees hier de blog The Making of Castellumverhalen

Foto: Wim Zondervan / Foto's: Wim Zondervan
Foto: Aafke Holwerda / Foto's: Aafke Holwerda

Castellumverhalen wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met dank aan:

De Communiteit van de Franciscanen te Utrecht voor het in bruikleen stellen van de Franciscaanse pij.

Castellumverhalen – Geschiedenissen van Leidsche Rijn is ook onderdeel van Uitfeest 2015. Op zondag 6 september zijn twee van de vijf Castellumverhalen te zien.


terug naar boven