Het Nieuw Utrechts Toneel

Graven

Het verhaal dat niet verteld wil worden.

Elk jaar speelt het NUT in de zomer een voorstelling op een bijzondere locatie in de openlucht in Utrecht Leidsche Rijn. We hadden een prachtig plan voor onze 7e zomervoorstelling. 'Graven' speelt op het Berlijnplein, onder de 19e eeuwse perronkappen. Daar ontmoeten we elkaar, spelen we voor je, eten we een heerlijk driegangendiner en beleven we een luchtige avond met een heftig thema. Natuurlijk allemaal op een veilige en gezonde manier!

Greg Nottrot (concept, tekst en spel) en Maxime Snaterse (piano) spelen een aangrijpende, hartverwarmende muziektheatervoorstelling. Een oorlogsduet voor vleugel en kleinkind. Over een zeventienjarig meisje dat verliefd wordt op een Duitse soldaat. Over een eenentwintigjarige jonge vrouw die haar liefde verliest aan de oorlog. Over een demente vrouw van vijfennegentig die ongewild de naam prevelt die ze een leven lang wilde verzwijgen…

'Graven' is een geschiedenis die schuurt. Een voorstelling over de vraag van wie de geschiedenis is. Over het belang van herdenken en het recht om te vergeten. Over of liefde fout kan zijn, muziek gevaarlijk, en schoonheid giftig.

voorstellingsinfo
Website
Concept & spel
Greg Nottrot
Piano
Maxime Snaterse
Regie
Daniël van Klaveren
Diner
Daniël Lansbergen (Artisanal Cuisine)
Randprogramma
Floor Leene
Campagnebeeld
Willem Popelier & Cynthia Borst
Met dank aan
Gemeente Utrecht, Berlijnplein Utrecht, Fonds Podiumkunsten, KF Hein Fonds
Locatie
Berlijnplein

Theater en diner
Aansluitend aan de voorstelling eten we met elkaar. Op veilige afstand natuurlijk! Eten en voorstelling worden heerlijk met elkaar verweven.

Uniek voorprogramma: 28 dagen op weg naar ‘Graven’
‘Graven’begint al 28 dagen vóór de voorstelling op een speciaal ontwikkeld online platform, waarvoor je alleen toegang krijgt als je in bezit bent van een kaartje voor ‘Graven’. Op het platform speelt zich het project ‘Monument voor een moment van één minuut’ af én een virtueel ‘advents’-programma in aanloop naar de voorstelling. Heb jij een kaartje? Op 8 juli gaat het programma van start. Houd je inbox in de gaten!

Disclaimer / de kleine lettertjes
Nog nooit liet de toekomst zich zo moeilijk voorspellen als in deze tijd. Mensen spreken van een ‘nieuw normaal’. En hoewel wij daar nog niet aan kunnen (en willen) wennen, hebben we ons er wel toe te verhouden. Wat vandaag onmogelijk lijkt, kan morgen geregeld zijn, maar helaas geldt andersom hetzelfde. Dus misschien loopt het toch anders dan we hierboven hebben beschreven. In dat geval vinden we altijd weer een oplossing.


terug naar boven