do 11 t/m zo 28 juni

Het Nieuw Utrechts Toneel

Graven

Het verhaal dat vergeten wil worden.

Aangrijpende en tegelijkertijd hartverwarmende muziektheatervoorstelling in de openlucht. Graven speelt onder 19e eeuwse perronkappen op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn. Volgens vaste formule van het NUT eindigt de avond met een bijzonder driegangendiner.

Laura is zeventien en verliefd op Heinrich. Sinds een maand is hij ingekwartierd in hun huis. Hij is lang, blond en heeft de mooiste, heldere blauwe ogen. Ze spelen quatre-mains. Als per ongeluk hun vingers over elkaar struikelen is zij volmaakt gelukkig.

Laura is eenentwintig en rouwt. Ze hadden zich verloofd. Nu mengen haar tranen zich met de inkt van de vlug geschreven letters. Letters die vertellen hoe hij gesneuveld is aan het front.

Peter is vijfendertig en op bezoek bij zijn dementerende oma. Voorzichtig schuifelen ze samen door de gangen van het verzorgingstehuis. Zij prevelt een naam die hij niet kent. Hij wordt nieuwsgierig. In een schoenendoos, die zich verstopt had achterin de kledingkast, vindt hij een geschiedenis die liever vergeten was.

Theatermaker Greg Nottrot en pianiste Maxime Snaterse spelen een intiem duet voor vleugel en kleinkind. Zoete brieven aan een foute liefde, prachtige muziek van een verkeerde componist en ongevraagd wroeten in het verleden van je liefste oma: Graven is een poging om te gaan met een ongemakkelijk deel van onze geschiedenis.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept, tekst, spel
Greg Nottrot
Piano
Maxime Snaterse
Regie
Daniël van Klaveren
Dramaturgie
Jannet van Lange
Beeld
Willem Popelier (foto) en Cynthia Borst (illustratie)
Locatie
Berlijnplein, Utrecht Leidsche Rijn. Onder de 19e eeuwse perronkappen.

terug naar boven