Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn is weer helemaal zichzelf: in de donkere werkelijkheid maakt hij nog steeds de beste grappen.

Hij gaat er weer alleen aan staan: Hans Dorrestijn is weer helemaal zichzelf in zijn nieuwste theaterprogramma. Het is weer tijd voor de barre werkelijkheid: onvrede, onrecht, onvermogen, zuivere onversneden wanhoop en lelijkheid. Maar er is hoop! In het donker maakt Dorrestijn nog steeds de beste grappen. En waar geen uitzicht meer is, ontstaat soms inzicht.

voorstellingsinfo
Website
Spel
Hans Dorrestijn
Locatie

Fraai is daarbij zijn mix van voordrachten: Dorrestijn speelt net zo makkelijk een lied als dat hij poëzie voorleest. Met het ijzersterke lied ‘De loodgieter komt niet’ laat hij zien dat hij nog altijd scherp en spitsvondig is, en met zijn gedicht ‘Zwakke poging’ brengt Dorrestijn een mooi eerbetoon aan Joost Zwagerman.

Hans Dorrestijn
Hans Dorrestijn is tekstschrijver en cabaretier. Hij schreef onder meer teksten voor Herman van Veen, Joost Prinsen en Adèle Bloemendaal. Inmiddels heeft hij al 15 eigen theaterprogramma’s op zijn naam staan, van Bofkont  (1973) tot Goeie Genade (2015). Hij ontving in 2013 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Afgelopen jaar maakte hij samen met de drie muzikale vrouwen van Zazí de voorstelling Eindelijk licht. Met Het Einde is zoek staat hij weer alleen op het toneel.


terug naar boven