do 01 januari

Haytham Safia Qu4rtet

Alle verschillen van dit unieke ensemble versmelten door hun passie voor muziek en pure speelplezier.

De leden van dit unieke ensemble hebben vele verschillen: tussen man en vrouw, Oost en West, improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier.
Wie een concert van het Haytham Safia Qu4rtet bijwoont voelt wat zij delen, of het nu in een intieme concertzaal is of in de openlucht op ons buitenpodium.

Na vele succesvolle concerten in het Concertgebouw in Amsterdam, Rasa in Utrecht, de Vereeniging in Nijmegen en op festivals brachten zij hun tweede cd ‘Fresh Moods’ uit.

De openluchtvoorstellingen tijdens de Zomerse Zondagen zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Neem bij de voorstellingen en concerten plaats in het gras of breng een tuinstoel of picknick kleedje mee. 

voorstellingsinfo
Website
U'd (Arabische luit) en composities
Haytham Safia
Hobo, althobo en arrangementen
Hanneke Ramselaar
Cello
Eva van de Poll
Percussie
Osama Meleegi
Locatie
Foto: Laura Hendrix

Haytham Safia Qu4rtet
Artistiek leider en componist van de groep is Haytham Safia, u’d-speler uit Galilea die naar Nederland (Leidsche Rijn) kwam na een tournee met een balletgezelschap. Sindsdien is hij allerlei cross-culturele uitdagingen aangegaan, door samen te werken met No Blues, het Nederlands Blazers Ensemble, Holland Symfonia en vele anderen.
Hoboïste Hanneke Ramselaar is de arrangeur van het ensemble. Zij is klassiek opgeleid, maar heeft ervaring met allerlei andere genres. Als lid van het Noordpool Orkest speelde ze op Pinkpop, toerde met Janne Schra en nam de cd ‘Radiohead, a jazz symphony’ op.
Hetzelfde geldt voor celliste Eva van de Poll, die zowel in een hedendaags klassiek trio speelt als in een tangokwartet.
De groep wordt gecompleteerd door de Soedanese percussionist Osama Meleegi, die met Haytham samenwerkte op bijna al zijn cd’s en die onlangs zijn eerste eigen cd uitbracht.


terug naar boven