Specials, Talks

Talks - Herdenkingsjaar

Over het slavernijverleden en de impact op het heden

ISSUES - Talks
Tickets
Over het slavernijverleden en de impact op het heden

De eerste lezing samen met Studium Generale gaat over het slavernijverleden en de impact op het heden.

Na ruim 300 jaar werd in 1873 een eind gemaakt aan slavernij in het Nederlands Koninkrijk. Tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 besteedt Nederland extra aandacht aan het slavernijverleden en de impact die dit nog steeds heeft. 

Herdenkingsjaar is de eerste Talk binnen onze ISSUES lijn die we samen met Studium Generale presenteren. Deze talks vinden plaats in de studio van Podium Hoge Woerd en worden verzorgd door verschillende sprekers van de Universiteit Utrecht. Er is een kort college waarna er ruimte is voor vragen en een gesprek, dat gesprek moedigen we graag aan. 

Benieuwd naar welke spreker deze avond zal verzorgen? Binnenkort volgt er meer informatie!

Tickets en tijden

Datum do 26 oktober
Tijd 19:30u
Locatie Studio
Prijs Vanaf € 3,00
Tickets
Datum do 26 oktober
Tijd 19:30u
Locatie Studio
Prijs Vanaf € 3,00

Combiticket Theater & Talks

Wil je nog meer zien en weten over dit thema? Bezoek dan ook de voorstelling TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin van Izaline Calister of De Smeekbede van Korthals Stuurman Producties en scoor een combiticket en ga vooraf voor €1,00 naar de bijpassende talk. 
Alleen de talk beluisteren? Dan bemachtig je voor €3,00 een ticket. 

Koop een combiticket voor TULA & JULIET

Issues

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele maatschappelijke thema’s. Onder de titel ISSUES bundelen we theatervoorstellingen én talks. 
Samen met Studium Generale presenteren we dit theaterseizoen ook lezingen, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen in een viertal actuele onderwerpen. Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat.

Meer ISSUES
Issues
Issues

In samenwerking met

De lezingen van Issues presenteren we samen met Studium Generale.

Meer over Studium Generale
In samenwerking met
In samenwerking met