Het Filiaal theatermakers

Lente-Uitjes - familievoorstelling 8+

Een betoverende voorstelling van het Utrechtse gezelschap Het Filiaal.

Na Einstein, sneller dan licht en de Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh zet Het Filiaal opnieuw iemand in de schijnwerpers die enorm tot de verbeelding spreekt. Alleen bestaat hij deze keer niet echt. Of toch wel? In De grote illusionist ontvouwt het leven van een briljante goochelaar die iedereen in vervoering brengt met raadselachtige acts. Maar er zijn ook hindernissen op zijn pad én er is een meisje. Is haar hart te winnen met een truc?

Deze voorstelling maakt deel uit van het jeugdtheaterfestival Lente-Uitjes. Na afloop vindt er een animatieworkshop plaats met kunstenaar Anton Klein. 

voorstellingsinfo
Spel
Ramses Graus, Gábor Tarján, Henke Tuinstra
Regie en tekst
Monique Corvers
Compositie
Gábor Tarján
Locatie

Animatieworkshop ‘Aftellen!’ met Anton Klein
Werk jij mee aan het maken van een animatie-filmpje dat aftelt tot de voorstelling begint? Ga op de foto met het cijfer dat jij hebt vormgegeven en wordt levensgroot geprojecteerd in de foyer van Castellum Hoge Woerd. Drie, twee, één… de voorstelling kan beginnen!

Deelnemen aan de workshop Aftellen kan vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling tot een uur na afloop van de voorstelling. Door deel te nemen aan de workshop geef je toestemming om de gemaakte foto’s te publiceren. Deelname is gratis, vol is vol.

foto: Joris van Bennekom, fotograaf GKf

Ramses Graus heeft een Zilveren Krekel gewonnen voor zijn spel in De grote illusionist! Dé jeugdtheaterprijs van Nederland.  In september maakt hij kans op een gouden exemplaar tijdens het Landelijk Theater Festival in Amsterdam. De jury schrijft oa: Graus heeft zich zeldzaam goed bekwaamd in bedrieglijke goochelarij waardoor hij niet alleen bedwelmt en ontroert met zijn stem en spel maar ook met luchtfietserij, verdwijntrucs en gevoel voor variété.
Het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Het Filiaal neemt vaak een waargebeurd verhaal of historisch figuur als uitgangspunt voor een voorstelling, maar weet de non-fictie altijd om te zetten in magisch theater. Met volle vaart, speelsheid, swingende muziek en een beetje absurdisme weet Het Filiaal niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen te betoveren.

Humor en dramatiek perfect in balans.

Slimme trucs en vingervlugge handen

Volkskrant

terug naar boven