Het Filiaal theatermakers

familievoorstelling 10+

Een wonderlijke voorstelling over dát moment waarop je bijna slaapt. Adembenemend en uniek!

Je valt. Droom je? Het gaat opeens heel langzaam. Alsof alles bijna stil valt, uit de toon valt, mee valt en zelfs terug valt. Je verliest je in voorwerpen die je meeslepen naar nieuwe werelden. Werelden waarin alles zomaar kan gebeuren…
Falling Dreams gaat precies over dát moment waarop je bijna slaapt. In werkelijkheid een fractie van een seconde, maar op het toneel uitgesponnen tot één groot avontuur. Voor je neus worden miniatuurwerelden met camera’s opgeblazen totdat ze meer dan levensgroot zijn. Een live gemaakte videoclip die gecombineerd wordt met stoere popliedjes en bizarre objecten. In Falling Dreams smelten techniek en poëzie samen tot een adembenemende en unieke voorstelling.

In de prijzen vallen! Vooraf en na afloop van de voorstelling kan je bij een speciale fotowand in de foyer je eigen valfoto maken. Alleen of samen met vrienden, familie of je ouders. Deel de foto op social media met #fallingdreams en tag @hetfiliaal. De foto die het meest bevalt, wint twee kaartjes voor een Filiaalvoorstelling naar keuze.

Voor iedereen vanaf 10 jaar oud.

voorstellingsinfo
Website
Spel, muziek, zang en objecten
Ramses Graus, Mirthe Klieverik, Peter Sambros, Gábor Tarján
Regie & tekst
Monique Corvers
Compositie
Gábor Tarján
Poppen & kostuums
Lisa Louwers
 
 
Locatie

Een razend knap gemaakte voorstelling die het ongrijpbare (val)moment voordat je in slaap soest, probeert te vangen en tegelijkertijd te ontrafelen. In live gemaakte videobeelden komen wonderlijke miniatuurwerelden uitvergroot tot leven en spelen acteurs met filmisch gezichtsbedrog. Alsof je in een droom belandt en tegelijkertijd van een afstand bekijkt hoe die vreemde droomlogica tot stand komt. Bijna jammer om wakker te worden.

Juryrapport VSCD-Jeugdtheaterjury Zilveren Krekel 2016
Foto: Joris van Bennekom

De onbegrijpelijke visuele logica van dat moment wordt grandioos vertaald naar een muzikale, poëtische knutseltheater- en filmtaal. Met een even intiem als meeslepend resultaat.

Falling dreams springt van de hak op de tak en zit vol met rare beelden en figuren. Je krijgt geen kans om je te vervelen. Vaak begrijp je niet wat er gebeurt, maar dit hoeft ook helemaal niet, dromen zijn immers onbegrijpelijk.

Foto's Joris van Bennekom

terug naar boven