do 28 februari

Het Filiaal theatermakers

Lente-Uitjes: ISHI, indianenwijsheid voor de 21e eeuw 8+

ISHI, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, gaat over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst.

Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren woon je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár dringt het geweld van de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de 'Weg van je voorvaderen'. Je bent helemaal alleen. Wat doe je dan?

Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de 20ste eeuw binnen gewandeld. Uitgehongerd en met zijn laatste krachten. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken, hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen of hoe je op een meter van een hert kunt komen zonder dat het wegloopt.

ISHI is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat ook anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Maar vooral over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst.
Monique Corvers schreef een filosofische- en tegelijk lichtvoetige tekst. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Regie en tekst
Monique Corvers
Compositie en zang
Jasmin Dias Godoy Maia
Beeld projectie
Ramses Graus
Compositie coach
Gábor Tarján
Spel
Hok Tan, Mirthe Klieverik
Locatie
Podium Hoge Woerd

terug naar boven