do 01 januari

Het Filiaal theatermakers

Lente-Uitjes: ISHI, indianenwijsheid voor de 21e eeuw 8+

ISHI, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, gaat over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst.

Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren woon je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár dringt het geweld van de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de 'Weg van je voorvaderen'. Je bent helemaal alleen. Wat doe je dan?

Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de 20ste eeuw binnen gewandeld. Uitgehongerd en met zijn laatste krachten. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken, hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen of hoe je op een meter van een hert kunt komen zonder dat het wegloopt.

ISHI is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat ook anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Maar vooral over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Monique Corvers schreef een filosofische- en tegelijk lichtvoetige tekst. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij.

Na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek plaats in de Theaterzaal.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Regie en tekst
Monique Corvers
Compositie en zang
Jasmin Dias Godoy Maia
Beeld projectie
Ramses Graus
Compositie coach
Gábor Tarján
Spel
Hok Tan, Mirthe Klieverik
Locatie
Podium Hoge Woerd

Van een mooi, treurig verhaal maakt de Utrechtse groep Het Filiaal Theatermakers een warmbloedige muziektheatervoorstelling.

Het Filiaal heeft met ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw een vlotte, educatieve voorstelling gemaakt waar je over blijft nadenken.

Foto's: Joris van Bennekom

terug naar boven