do 01 januari

Het Filiaal theatermakers

Mevrouw Ophelia 8+

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door.
Heb je tickets? Dan ontvang je hierover bericht.

Een verhaal over Ophelia, een meisje met meerdere schaduwen die ’s nachts de prachtigste verhalen spelen.

Toen Ophelia geboren werd, wilden haar ouders graag dat ze een beroemd actrice zou worden. Maar al gauw bleek haar stem veel te zacht om te acteren. Ze werd souffleuse. Jaren later moet het theater waar Ophelia werkt sluiten, en staat ze op straat. Dan verschijnt er een schaduw die, gek genoeg bij niemand hoort. Ophelia besluit de schaduw mee naar huis te nemen. Al snel kloppen er meer losse schaduwen bij haar aan. Ze mogen allemaal blijven, maar overdag moeten ze in haar handtas, want Ophelia wil niet te erg opvallen. ’s Avonds gaan ze los en spelen ze de prachtigste verhalen. Tot Ophelia op een dag een wel hele grote schaduw ontmoet..

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Dit is een vervangende voorstelling en komt in plaats van 'Het geluid dat niemand hoorde'.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Ramses Graus
Eindregie
Monique Corvers
Spel
Maurits van den Berg en Mirthe Klieverik
Muziek & soundscape
Gábor Tarján
Toneelbeeld
Joris van Oosterwijk
Lichtontwerp
Laurens Schoonheim
Kostuums
Joost van Wijmen en dank aan Lisa Louwers
Techniek
Joost Giesken/Jeroen Hoekstra
Geluidstechniek
Jeroen Hoekstra
Locatie
Podium Hoge Woerd

Mevr. Ophelia is gebaseerd op het boek ‘Ophelia’s Schimmentheater’ van de wereldberoemde schrijver Michael Ende. De voorstelling wordt met veel bravoure, karton, muziek en schaduwen verteld door Maurits van den Berg en Mirthe Klieverik, die alle rollen vertolken.


terug naar boven