za 28 maart

Het Filiaal theatermakers

Het geluid dat niemand hoorde 8+

Sluit je ogen en wees niet bang.
Geef je over. Vertrouw op je zintuigen.
Zet je oren aan. Staan ze aan? Luister dan.
Wat hoor je? Niets?
Weet je het zeker?

Elke dag zit Yuki daar. Op haar bed, op de zesde verdieping in een dakduifgrijze flat. In een woeste bui heeft ze haar tablet weggesmeten (lang verhaal). En nu is het stil. Of toch niet helemaal. Ze begint te luisteren. Dan hoort Yuki iets dat ze niet had mogen horen.

Mirthe Klieverik en Gábor Tarján bewegen zich tussen tafels vol opnameapparatuur en instrumenten. Het verhaal van Yuki ontspint zich als een spannende detective van aanwijzing naar aanwijzing. Soms lijkt het alsof ze opeens dicht naast je staan en in je oor fluisteren. Geluidstheater waar je helemaal in ondergedompeld wordt.

Geïnspireerd door Hitchcock en Sherlock Holmes maakt Het Filiaal theatermakers een spannende detective, als een podcast live op het toneel. Met geluid in de hoofdrol.
Het verhaal ontspint zich van aanwijzing naar aanwijzing. Wat heeft ze gezien? Maar vooral, wat heeft ze gehoord? Of is het alleen in haar eigen hoofd gebeurd?

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Regie
Monique Corvers
Tekst
Jorieke Abbing
Muziek en foley artist
Gábor Tarján
Beeld
Ramses Graus
Spel en zang
Mirthe Klieverik
Lichtontwerp
Alaa Minawi
Geluidsontwerp
Jurriaan Giele
1e inspicient & lichttechniek Joost Giesken
Geluidstechniek Jeroen Hoekstra
Locatie
Podium Hoge Woerd

Het Filiaal theatermakers
Het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Het Filiaal theatermakers neemt vaak een waargebeurd verhaal of historisch figuur als uitgangspunt voor een voorstelling, maar weet de non-fictie altijd om te zetten in magisch theater. Met volle vaart, speelsheid, swingende muziek en een beetje absurdisme weet Het Filiaal theatermakers niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen te betoveren.


terug naar boven