zo 06 februari

Het Filiaal Theatermakers

Talking Hands 9+

Een bijzondere voorstelling vol gebarentaal, live muziek en dans over wat mensen verbindt en veelzeggende handen.

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkaar én met de wereld. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van de tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT).

In deze bijzondere cross-over voorstelling is naast dans en muziek Nederlandse Gebarentaal helemaal verwerkt. De cast is divers en veelzijdig: de tolk NGT is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische Ud-speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van sign dancing. Dat maakt de voorstelling extra leuk als je ook een beetje gebarentaal kan.

Het Filiaal theatermakers was eerder bij ons te zien met ‘Verloren Dingen’ en ‘Hotel Hierwaardaar’.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 9 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst en regie
Monique Corvers
Video
Ramses Graus
Compositie, spel en muziek
Gábor Tarján
Spel, dans en gebarentaal:  Mauricio de Kok
Zang en Ud
Jawa Manla
Spel en video
Ramses Graus en Eileen Graham
Object- en kostuumontwerp
Eva Arends
Vormgeving
Hiske de Goeje
Techniek
Joost Giesken
Regie assistent: Brian Verhagen

Het Filiaal theatermakers
Het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Het Filiaal theatermakers neemt vaak een waargebeurd verhaal of historisch figuur als uitgangspunt voor een voorstelling, maar weet de non-fictie altijd om te zetten in magisch theater. Met volle vaart, speelsheid, swingende muziek en een beetje absurdisme weten ze niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen te betoveren.


terug naar boven