Het Filiaal theatermakers

Een betoverende voorstelling van het Utrechtse gezelschap Het Filiaal theatermakers.

Na Einstein, sneller dan licht en de Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh zet Het Filiaal theatermakers opnieuw iemand in de schijnwerpers die enorm tot de verbeelding spreekt. Alleen bestaat hij deze keer niet echt. Of toch wel? In De Grote Illusionist ontvouwt zich het leven van een briljante goochelaar die iedereen in vervoering brengt met raadselachtige acts. Maar er zijn ook hindernissen op zijn pad én er is een meisje. Is haar hart te winnen met een truc?

Ramses Graus heeft een Zilveren Krekel gewonnen voor zijn spel in De grote illusionist! Dé jeugdtheaterprijs van Nederland.  In september maakt hij kans op een gouden exemplaar tijdens het Landelijk Theater Festival in Amsterdam. De jury schrijft oa: Graus heeft zich zeldzaam goed bekwaamd in bedrieglijke goochelarij waardoor hij niet alleen bedwelmt en ontroert met zijn stem en spel maar ook met luchtfietserij, verdwijntrucs en gevoel voor variété.

Gratis extra activiteit: de leuke creatieve workshop De Maakplaats. Scroll naar beneden voor meer informatie. 

voorstellingsinfo
Website
Spel
Ramses Graus, Gábor Tarján, Henke Tuinstra
Regie en tekst
Monique Corvers
Compositie
Gábor Tarján
Locatie

Maak plaats voor De Maakplaats!
Cultuur19 trakteert je op 26 februari, 1 en 3 maart op De Maakplaats, een leuke creatieve workshop ontwikkeld door Anton Klein.

Kun je goed kijken? Kun je heel, heel goed kijken?
Zie je soms dingen die er niet zijn, maar er wel heel erg op lijken? Soms zie je een dier in de wolken, of een gezichtje. Dat heet pareidolie. In de Maakplaats krijgen alle kinderen een cirkel en een grote berg met materialen. Samen gaan we op zoek naar het gezichtje dat het best weerspiegelt wat jij van de voorstelling vond of wat je ervan verwacht.

De Maakplaats is steeds een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling gratis te bezoeken. Dus kom langs en laat die creatieve handjes lekker wapperen!

Met dank aan Cultuur19!

Humor en dramatiek perfect in balans.

Slimme trucs en vingervlugge handen

Volkskrant

Het Filiaal theatermakers
Het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Het Filiaal theatermakers neemt vaak een waargebeurd verhaal of historisch figuur als uitgangspunt voor een voorstelling, maar weet de non-fictie altijd om te zetten in magisch theater. Met volle vaart, speelsheid, swingende muziek en een beetje absurdisme weet Het Filiaal theatermakers niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen te betoveren.


Foto's: Joris van Bennekom

Kortingsactie leden goochelbond
Ben of ken jij zelf een illusionist, die lid is van de de Nederlandse Magische Unie? Speciaal voor hun leden is er een kortingsactie! Kijk op www.informagie.nl.


terug naar boven