do 01 januari

Het Filiaal theatermakers

Lente-uitjes: De Nachtwaker 6+

Een wonderlijke voorstelling over de avonturen van een nieuwsgierige nachtwaker.

Elke dag fietst de nachtwaker stipt om 17.00u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles veilig is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is een lichtvoetige en absurde familievoorstelling vol onverwachte wendingen. Acteur Noël van Santen (van cabaret duo Schudden) zien we zowel live als via beeldschermen uit alle macht worstelen met de wereld om zich heen. Maar hoe doe je dat als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen een plotseling een andere betekenis krijgen?

Doe meer met de gratis workshop FiliaalLab bij De Nachtwaker of met De Maakplaats! Scroll naar beneden voor meer informatie.

voorstellingsinfo
Website
Concept & regie
Ramses Graus
Compositie
Gábor Tarján
Spel
Noël van Santen
Video
Bart Verhoeven
Locatie
Podium Hoge Woerd

Deze voorstelling is spannend, niet door dat echt te zijn, maar louter door suggestie, buitengewoon grappig zonder op zoek te zijn naar de lach, vol actie én ongekend statisch. De nachtwaker toont zo de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie. Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden.

FiliaalLab bij De Nachtwaker
Een verrassende workshop onder leiding van een Filiaal kunstdocent! Vandaag ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid achter de schermen. Samen met je collega-beveiligers ga je op onderzoek uit of alles wel écht in orde is. Zijn de deuren goed gesloten? Staan er geen gekke dingen op de gang en wat doet die envelop daar aan het plafond? De Hoofd-Filiaal-Beveiliger zorgt voor de zaklampen!

Tijdstip: 13.45 – 14.35 uur
Locatie: in de studio
Minimale leeftijd: 6+
Deelname is gratis. Er is plek voor maximaal 20 kinderen. Graag aanmelden via info@podiumhogewoerd.nl.

Maak plaats voor de Maakplaats!
Cultuur19 organiseert De Maakplaats, een creatief lab voor kinderen. In De Maakplaats zetten we de tijd even stil, zodat je alle tijd hebt om iets moois te maken. Om je heen vind je spannende materialen, die schreeuwen om een nieuwe vorm of verhaal. En weet je even niet meer hoe je verder moet, vraag het een van onze Maakplaatskunstenaars. Zij helpen je zo weer op weg. Wat ga jij maken?

Tijdstip: een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling.
Locatie: voor de theaterzaal.
Deelname is gratis.

Foto's: Joris van Bennekom

terug naar boven