zo 31 januari

Het Houten Huis / Nordland Visual Theatre

Ik eh ... ik 8+

Let op: Vanwege de tijdelijke sluiting van ons theater door de lockdown is deze voorstelling afgelast.
Heeft u tickets? U krijgt zo snel mogelijk bericht van ons via e-mail.

Een muzikale, beeldende voorstelling voor iedereen die wel eens overhoop ligt met zichzelf.

Op het podium staat een groot huis met daarin een acteur. Als de tijd verstrijkt, begint het huis te draaien en staat het leven op z’n kop. Letterlijk.
Hoe kan je je steeds opnieuw verhouden tot de bizarre situatie waarin je zit? Hoe kan je jezelf in elke situatie weer redden? Een muzikale, beeldende en absurdistische voorstelling over in gevecht zijn met jezelf, die in tijden van thuisisolatie en quarantaine bijzonder herkenbaar is.

Muziektheatergezelschap Het Houten Huis staat bekend om zijn absurdistische voorstellingen die symbool staan voor het leven. Soms piept en kraakt het of komt er een onverwachte gast langs.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? 
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

 

Tickets & data
  • zo 31 jan
    16.00u
    afgelast
voorstellingsinfo
Regie en script
Elien van den Hoek
Muzikale compositie en spel
Martin Franke
Regie assistent
Zoscha van Erkel
Dramaturgie
Preben Faye-Schøll
Techniek
Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Tomas van Schelven, Roy Vermeer
Technisch advies muziek Frank Wienk
Backstage en spel
Daan Hamel (stage)
Decorontwerp en -bouw
Douwe Hibma
Rekwisieten en decor afwerking
Marlies Schot
Kostuums, maskers en poppen
Freja Roelofs i.s.m. André Kok
Lichtontwerp
Desirée van Gelderen
Ondersteuning decorbouw
Jan Erik Skarby, Tim Lucassen
Magisch advies
Woedy Woet
Advies
Het Houten Huis team
Producenten
Het Houten Huis, Nordland Visual Theatre i.s.m. Tryate
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Een feit: hoe je je ook voelt na Ik… eh ik van Het Houten Huis voel je je beter.

De ongebreidelde fantasie waarmee de makers al dit soort levenspijn voor jong en oud voel- en behapbaar maken, zorgen voor een wonderbaarlijk knap evenwicht.

Het Houten Huis
Muziektheatergezelschap Het Houten Huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Overdag spelen ze voor schoolklassen, van kleuter tot puber. Maar als ‘s avonds volwassen mensen met hetzelfde ongeloof de zaal uitkomen, blijkt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kennen.

Nordland Visual Theatre
Nordland Visual Theatre (NVT/Figurteatret i Nordland) is een internationaal productiehuis op de eilandengroep de Lofoten in het noorden van Noorwegen, dat op projectbasis object- en visueel theater produceert. Ieder jaar maken zij nieuwe producties in samenwerking met gezelschappen uit Noorwegen en het buitenland. Ook verzorgt NVT voortrajecten en residenties en zorgen ze ervoor dat de buitenlandse gezelschappen op tour kunnen door Noorwegen.


Foto's: Moon Saris

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan.
Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij.
Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

Uit: ‘IK… eh ik’

terug naar boven