do 01 januari

Het Nationale Theater / Daria Bukvic

Othello

Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man?

In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt Daria Bukvić (1989) een eigenzinnige bewerking van Shakespeares Othello die zowel confronterend is als een vleugje humor heeft. In Bukvić’ versie staat racisme centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Een spannende voorstelling waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede.

voorstellingsinfo
Website
Tekst
William Shakespeare
Vertaling
Esther Duysker
Regie
Daria Bukvić
Met
Lotte Driessen, Sallie Harmsen, Claire Hordijk, Werner Kolf, Mark Lindeman, Rick Paul van Mulligen, Martijn Nieuwerf, Joris Smit.
Locatie
Podium Hoge Woerd

Met deze Othello bewijst Bukvic zich nu als een uitermate fantasierijke theatermaker die met lef en brutaliteit een klassiek stuk te lijf gaat. Haar Othello is gewaagd, bij vlagen meeslepend en naar het eind toe verpletterend.

Haar regie (Daria Bukvić) is van begin tot eind spannend en actueel. De voorstelling is voorbeeldig en consequent uitgedacht.

Foto's: Sanne Peper

Daria Bukvić
Daria Bukvić maakte eerder de succesvolle voorstellingen Nobody Home en Jihad. Nobody Home, een persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek, was afgelopen seizoen ook in onze theaterzaal te zien. Bukvić is vanaf 2017 voor 4 jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst.


terug naar boven