Cultuurcampus, Vleuten

Het NUT

Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende

Deze voorstellingen zijn te zien in de Cultuurcampus in Vleuterweide. Kijk voor meer informatie over de actuele corona-richtlijnen op www.nieuwutrechtstoneel.nl.

Je bent wat je zegt en je zegt wat je bent. Wat doe jij? In deze voorstelling wordt gewerkt, deze vrouw is een jonge professional, met haar laptop en haar koffie beker. Zij werkt, denken de mensen. Zij heeft het voor elkaar, weet wat bij haar past en is perfect in balans. Want welk verhaal vertel je over jezelf als je niet werkt, als je niet mee kan doen. Wat blijft er van je over als het leven niet loopt zoals je verwacht?

Werken is van levensbelang. Doe je het niet puur om rond te komen dan doe je het wel voor ambitie, een nuttig gevoel, sociale contacten, ontwikkeling, rijk worden of idealisme. Waarom doe jij het? En hoe dan eigenlijk? Hoe bewaar jij de balans tussen werk en privé? En waarom zijn dat eigenlijk twee aparte dingen?

‘Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende millennial vrouw professional’ is een pijnlijk grappige monoloog met muzikale hoogtepunten en kwetsbare dieptepunten.

voorstellingsinfo
Concept en regie
Mariëlla van Apeldoorn
Tekst
Roos Voorhorst
Spel
Dagmar Ketelaers
Muziek
Cedric Vermue
Foto
Sabine Rovers
Locatie
Cultuurcampus, Vleuten

Het NUT & Podium Hoge Woerd > Theater-superkrachten in Utrecht Leidsche Rijn
‘Verbeter de wereld, begin bij je buurt’: onder dat motto zetten Podium Hoge Woerd en het NUT zich samen in voor theater voor iedereen. Sinds het najaar van 2020 werken de instellingen aan het leren kennen en betrekken van bewoners uit Utrecht Leidsche Rijn die niet of nauwelijks naar theater gaan. De twee nieuwsgierige theaterbrengers van de nieuwe stad dragen er samen zorg voor dat een diverse en inclusieve dwarsdoorsnede van de wijk wordt bereikt en betrokken bij al het moois dat ze te bieden hebben. Dit is mogelijk met steun uit een speciale regeling van het Fonds Podiumkunsten. Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende millennial vrouw professional maakt deel uit van een groter programma van ontmoetingen met nieuw publiek.


terug naar boven