do 01 januari

Hoge Fronten / Lieke Benders

Niet Vergeten 7+

Een bijzonder theatraal luisterboek met een nieuwe tekst van Joke van Leeuwen over kostbare herinneringen én dingen die je liever vergeet.

Oude mensen halen vaak herinneringen op om ze niet te laten vervliegen. Ze hebben er in alle jaren heel veel verzameld. Als je zeven bent heb je er veel minder. In je hoofd heeft de kast voor de herinneringen nog veel lege laatjes. Dat krijg je met hersenen die nog maar net zijn begonnen.
In Niet Vergeten word je met een koptelefoon op meegenomen op een reis door het brein van een oude man. Zoek, voel, ruik en onthoud je mee?

Een theatraal luisterboek met een nieuwe tekst van Joke van Leeuwen over kostbare herinneringen én dingen die je liever vergeet.

voorstellingsinfo
Website
Tekst en stem
Joke van Leeuwen
Regie
Lieke Benders
Spel
Marie Groothof en Ad van Iersel
Geluidsontwerp
Jolle Roelofs
Dramaturgie
Peter Anthonissen
Vormgeving
Roos Veenkamp
Locatie
Podium Hoge Woerd

Een lust voor oog en oor.

App
Heb je de app bij de voorstelling al bekeken? Leer alles over je hersenen, doe mee met de quiz en test je eigen geheugen!

Ga hier naar de app

De metafoor van gestapelde laatjes werkt handig én humoristisch. En net als je denkt dat het spel zich rekt, voegt de zwijgende kunstenaar Ad van Iersel (67) zich erbij en wordt het speelse melancholiek. Groothof timet knap met alle geluiden en stemmen, Van Iersel is prachtig stil wanneer zijn hoofd in een laatje verdwijnt.

De Volkskrant

Hoge Fronten
De voorstellingen van het Maastrichtse gezelschap Hoge Fronten nodigen het publiek letterlijk en figuurlijk uit om in beweging te komen. Op zoek te gaan naar universele gelijkenissen, dwars door alle geloven, overtuigingen en individuele waarden en waarheden heen. In haar werk benadrukt Lieke Benders op speelse en poëtische wijze het maatschappelijke belang van nuance, mededogen en empathie. Graag draagt Lieke Benders hierbij haar eigen ontvankelijkheid voor ‘kleine observaties’ over aan het publiek.

Eerder werkte Hoge Fronten/Lieke Benders met een bestaande tekst van Joke van Leeuwen. De voorstelling ‘niet wiet, wel nel’ in samenwerking met tmg LAP, won in 2013 de Nederlandse jeugdtheaterprijs de Zilveren Krekel voor beste Jeugdvoorstelling. Voor niet vergeten schreef Joke van Leeuwen een volledig nieuwe theatertekst.

Joke van Leeuwen
Joke van Leeuwen schrijft boeken en gedichten voor zowel kinderen als volwassenen. Haar werk is veelvuldig bekroond. Ze ontving voor al haar kinderboeken de Theo Thijssenprijs (2000) en voor haar complete oeuvre kreeg ze de Constantijn Huygensprijs (2012). In 2013 was ze de winnaar van de AKO Literatuurprijs met haar roman ‘Feest van het begin’. In 2015 werd Joke benoemd tot Dichter der Nederlanden.

Hoge Fronten / Lieke Benders - Niet Vergeten

terug naar boven