Holland Baroque en Wu Wei

Silk Baroque

Let op: Vanwege de sluiting van ons theater vanaf woensdag 4 november om 22.00u vervalt deze voorstelling.
Per voorstelling bekijken we of deze verplaatst of geannuleerd wordt.
Heeft u tickets? U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht via e-mail.


Zijdezacht en weergaloos energiek: topgezelschap Holland Baroque en Wu Wei brengen ode aan barok verweven met aloude Chinese tradities.

Het Utrechtse topgezelschap Holland Baroque brengt samen met sheng-speler Wu Wei een prikkelend programma met zijdezacht randje, waarin zij aloude Chinese tradities verweven met barokke elementen uit Europa en improvisaties. Holland Baroque heeft een voorliefde voor klankkunstenaars voor wie improviseren en componeren een tweede natuur is. De gedreven virtuoos Wu Wei is zo’n muzikant.

Wei is wereldwijd een van de belangrijkste bespelers van de sheng, een Chinees mondorgel dat drieduizend jaar Chinese muziekcultuur oproept. Een klein wonder van harmonie, melodie en ritmische mogelijkheden. Ook in 2018 deelde Holland Baroque het podium met Wei, die het Utrechtse orkest in 2019 uitnodigde voor een tournee door China. Dat resulteerde in de goed ontvangen cd ‘Silk Baroque’ (ook op spotify).

voorstellingsinfo
Website
Sheng
Wu Wei

Inleiding
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.
De inleidingen vinden plaats in onze foyer. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je 5 minuten voor aanvang op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

De achttiende-eeuwse meesterwerken van Telemann, Vivaldi en Rameau zijn hier geen verre echo’s van een dood en geïdealiseerd vroeger, maar moderne manifestaties van levenskracht.

NRC Handelsblad

Barokmuziek is als licht. Het raakt je en trekt je aandacht of je nu wil of niet. Je wordt erdoor gegrepen en dan bedoel ik zowel in positiviteit, als in weemoed en hartverscheurend verdriet.

Wu Wei over de bijzondere samenwerking met Holland Baroque.

terug naar boven