zo 30 januari

Holland Opera

Nationaal Theaterweekend - Zwanenmeer 6+

De Koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen en besluit een feest te organiseren. Elize en Azalea trekken lootjes wie naar het feest mag. Elize wint, maar belooft vóór twaalf uur thuis te zijn.

Als Elize na het feest thuiskomt, beweert haar zus dat een boze heks hun zusjes heeft omgetoverd tot zwanen. Elize gaat wanhopig op zoek. Azalea vermomt zich als oud vrouwtje en vertelt Elize dat die haar zusjes kan bevrijden door van brandnetels hemdjes voor hen te breien, maar ze mag geen woord spreken, ook niet tegen de Koning.

Holland Opera brengt het sprookje Zwanenmeer, gebaseerd op het beroemde ballet van Pjotr Tjaikovski en De Wilde Zwanen van Hans Christian Andersen. Tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest schreef het libretto.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Muziek
Pjotr Tjaikovski
Libretto
Simon van der Geest
Elize
Charlotte Houberg
Azalea en harp
Ekaterina Levental
Koning
Niek Idelenburg
Viool
Heleen Knoop
Cello
Gerda Marijs
Klarinet
Diederik Ornee
Arrangementen
Jesse Passenier en Niek Idelenburg
Concept en regie
Joke Hoolboom
Kostuums
Martijn Kramp
Lichtontwerp
Maarten Warmerdam
Geluidsontwerp
Tom Gelissen

Nationaal Theaterweekend
Tijdens het Nationaal Theaterweekend kan je niet om Podium Hoge Woerd heen! Een weekend bomvol voorstellingen, workshops, inleidingen en onverwacht extra programma in en om Castellum Hoge Woerd.

Opera Zwanenmeer voor kinderen is een voltreffer: eenvoudig, maar goed gebracht!Meng het ballet van Het Zwanenmeer met het sprookje De Wilde Zwanen, voeg een vleug Assepoester toe, en je hebt een leuk libretto voor een jeugdopera!


terug naar boven