Homemade Productions

Vietnam

Een ijzingwekkend en ook hoopvol verhaal over de zware tocht van vluchtelingen naar de vrijheid.

Tien jaar nadat de Amerikanen wegtrokken uit Vietnam besloot de vader van Minh Vu een boot te bouwen. Het leven in het communistische land was ondraaglijk geworden. Onderdrukking en vernedering waren de praktijk van alle dag. Samen met zijn vrouw en hun negen kinderen besloot hij te vertrekken. Dagenlang trokken ze door het drassige land om uiteindelijk de zee te bereiken. Zonder veel voedsel of drinken dobberden ze op zee, totdat een Nederlands koopvaardijschip ze in het vizier kreeg. Een schip dat als uitdrukkelijke opdracht had om géén bootvluchtelingen mee te nemen...

‘Vietnam’ is een theatrale en muzikale bewerking van het boek ‘Vietnam Uitgevlucht’ dat theatermaker Minh Vu schreef over zijn eigen geschiedenis, samengesteld uit de verhalen die hij optekende van zijn familie en van de bemanning aan boord van het koopvaardijschip. Een verhaal dat niet alleen gaat over de geschiedenis, maar ook over vandaag.

voorstellingsinfo
Website
Cast
David van den Tempel, Robin van den Heuvel, Anne Fleur du Pré, Charlotte Ha e.a.
Regie en script
Dick van den Heuvel
Muziek
Mark Kuypers
Boek
Minh Vu

Inleiding
Bent je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In de inleiding vertelt regisseur en schrijver Dick van den Heuvel over de noodzaak van het maken van deze voorstelling, het vooronderzoek en het maakproces.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.


terug naar boven