do 01 januari

Hotel Modern & Arthur Sauer

Garnalen Verhalen

Lachen, ontroerd raken en je tegelijkertijd verbazen over de fascinerende plaag die zichzelf Mensheid noemt, gespeeld door 300 roze reuze-garnalen.

Op het toneel tien tafels met maquettes, filmsets eigenlijk, opgebouwd uit alledaagse spulletjes. Tussen die tafels en er omheen de drie Hotel Modern-leden ‘gewapend’ met een vingercamera en druk in de weer met rekwisieten en de ‘acteurs’: driehonderd roze reuze-garnalen.
De garnalen spelen mensen. Ze worden gefilmd en tot menselijke proporties vergroot door middel van projectie. Langzaam zien we hoe de garnalen menselijke trekken krijgen. We zien hoe ze geboren worden, hoe ze sterven, en de vreugde en het geploeter in de tijd daartussen. We zien hoe ze televisie kijken, een dierentuin bezoeken of hoe ze feest vieren. En uiteindelijk zien we de garnalen-hemel.

Hotel Modern geeft ons vol compassie en met maximale verbeeldingskracht een kijkje op ons eigen leven.

voorstellingsinfo
Website
 
Makers en spelers
Pauline Kalker, Arlène Hoornweg, Herman Helle
Geluidsconcept en live-uitvoering
Arthur Sauer
Decorassistent, productie en live-setdresser
Ineke Kruizinga
Techniek
André Goos, Jorg Schellekens, Joris van Oosterhout
Locatie
Podium Hoge Woerd

Van het eerste spijkerschrift tot de landing op de maan. De garnalen maken het allemaal mee en spiegelen ons het menselijk bestaan gedompeld in waan en eenzaamheid.

Algemeen Dagblad

Lachen, ontroerd raken en je tegelijkertijd verbazen over de prachtige manier waarop het is gemaakt.

Volkskrant
Foto's: Leo van Velzen

Hotel Modern
Hotel Modern is in 1997 opgericht en bestaat uit Arlène Hoornweg, Pauline Kalker en Herman Helle. Ze versmelten beeldende kunst, objecttheater, toneel, muziek, film, maquettekunst en performance in beeldende voorstellingen. Maquettes spelen daarbij een belangrijke rol: ze geven de mogelijkheid letterlijk vanuit een macroperspectief naar de wereld te kijken.


terug naar boven