DOX / Black Sheep Can Fly

In het hol van de leeuw

Deze voorstelling is een openbare generale repetitie.

Een confronterende muziektheatervoorstelling over hokjesdenken en vader-zoonrelaties.

De geest is een formidabele gevangenis waaruit we ons alleen zelf kunnen bevrijden.
In een gevangeniscel zit een intelligente jongen in gevecht met zichzelf. Na een confrontatie met zijn vader escaleert de boel. Hoe kan het dat zijn leven deze koers heeft genomen? Wiens schuld is het? Waarom is zijn vader er niet voor hem?

In het hol van de leeuw gaat over hokjesgeest en de verwachtingen tussen vaders en zoons. Een confronterende muziektheatervoorstelling met rap en scherpe humor. Gespeeld door vier acteurs/musici, met multitalent Yannick Jozefzoon in de hoofdrol. Makers Saman Amini en Nima Mohaghegh zetten hun unieke theater- en filmtaal in om jonge mensen bewust te maken van hun eigen labels en de kracht om deze labels te veranderen.

voorstellingsinfo
Website
Regie en tekst
Saman Amini en Nima Mohaghegh
Spel
Yannick Jozefzoon, Sahand Sahebdivani, e.a.
Scenografie
Alaa Minawi
Artistiek advies
Hildegard Draaijer

DOX
DOX is een Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie. Makers Saman Amini en Nima Mohaghegh zijn jong en volop in ontwikkeling. Beiden hebben ze een achtergrond bij DOX. Hoewel ze nog maar aan het begin van hun carrière staan, hebben ze de afgelopen jaren een indrukwekkend cv opgebouwd met producties zoals: Nobody Home (2015), Jihad (2015/2016), Samenloop van Omstandigheden (2016) en A seat at the table (2017). Samen richtten Amini en Mohaghegh stichting Black Sheep Can Fly op, met het doel om verhalen en mensen die ondervertegenwoordigd zijn in de podiumkunsten zichtbaar te maken.


terug naar boven