Internationaal Danstheater

Energieke dansvoorstelling waarin verschillende dansculturen samenvloeien over Kymani die op zoek is naar z’n roots.

Kymani gaat op zoek naar zijn oorsprong. Hij is als jong kind geadopteerd en woont nu ver weg van zijn geboorteland. Hij groeit op in een klas met leerlingen uit verschillende landen en maakt kennis met verschillende tradities en culturen, maar hij voelt zich nergens thuis. Hij hoort Australische en Aziatische muziek, ziet Ierse en Indonesische dans, maar pas wanneer hij de trommelmuziek uit Afrika hoort, komt hij er uiteindelijk achter welke cultuur bij hem past. Nu kan hij zijn vrienden iets laten zien en horen over zijn cultuur en verhalen vertellen met ritmes en klankkleuren.

De voorstelling wordt live begeleid door de Senegalese trommelaars Moussé Pathé M’baye, befaamde tama bespeler, en Pape Seck, afkomstig van een muziek- en Griot familie en bespeler van vele percussie instrumenten.

voorstellingsinfo
Choreografie
Jan Linkens
Live muziek
Papa Seck en Moussé Pathé Mbaye
Locatie

Op Afrikaanse livepercussie en een eclectische mix van ingeblikte muziek laat choreograaf Jan Linkens de verschillende dansculturen niet botsen, maar juist samenvloeien.

Het Parool

Met zijn perfect uitgevoerde gedrevenheid sleept hij alle dansers inclusief publiek mee in het feest van samenzijn en bewegen.Foto's: Marjan Broeks en Sebastiaan Peelen

terug naar boven