za 21 mei

IRC

DansZaterdag - KISHAN

Danser en choreograaf Shailesh Bahoran onderzoekt de verhouding tussen de buitenwereld, hemzelf en zijn zoontje Kishan, die een ingrijpende autismespectrumstoornis heeft.

Kishan is 8 jaar oud, non-verbaal en heeft een ingrijpende autismespectrumstoornis (DSM-5 niveau 3). Hoe ziet Kishan de wereld, en hoe ziet de wereld hem?

Uit de blikken en opmerkingen in de bus of op een verjaardagsfeestje blijkt dat de normen in de samenleving een stuk strikter zijn dan je zou denken. Zeker als je gedrag niet altijd strookt met dat van de meerderheid. Mag je alleen zijn wie je bent als dat binnen de kaders valt van wat de maatschappij van je verwacht?

Een voorstelling over de rol die de buitenwereld kan spelen in een diep persoonlijke relatie, over de oorsprong en grenzen van de norm en de krachtsinspanning die nodig is om daar naar te schikken of van af te wijken.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept, regie en choreografie
Shailesh Bahoran
Licht
Mike den Ottolander
Compositie
Rik Ronner
Beeld
Shueti
Productie
IRC

Illusionary Rockaz Company
IRC is het nieuwe gezelschap rondom choreograaf Shailesh Bahoran, gevestigd op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als ‘IGNITE’, ‘AGHORI’ en ‘REDO’. Zijn werk leverde hem de afgelopen seizoenen veel lof en erkenning op. Zo werd zijn voorstelling ‘IGNITE’ genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2017’ en won Shailesh de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2017. Danser Redouan Ait Chitt won de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor REDO waarvoor Shailesh de choreografie maakte. De Nederlandse pers roemt Shailesh als hiphopvernieuwer en ziet hem als rijzende ster aan het Nederlandse dansfirmament.


terug naar boven