za 20 november

Jack Wouterse en TOEAC

Bloedkoraal

Een nieuwe muziektheatervoorstelling waarin je wordt terug geslingerd in de tijd van een meeslepende liefde. Geïnspireerd op het eeuwenoude verhaal van Orpheus en Euridice.
Tuur (Jack Wouterse), een man in de herfst van zijn leven, wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, wordt Tuur terug geslingerd in de tijd, naar zijn jaren als jonge vent.

De tijd waarin hij een meeslepende liefde beleefde met Meie. Het was een korte maar intens gelukkige periode vol liefde, drank en eindeloze vrijpartijen. Ze wisten het destijds zeker: zij zouden samen honderd worden. Maar toen sloeg het noodlot genadeloos toe. Meie sterft in Tuurs armen. De beoogde trouwdatum werd haar sterfdag.

Nu Tuur veertig jaar later zelf balanceert tussen leven en dood, daalt hij af naar de Onderwereld om zijn betreurde geliefde te zoeken

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept, muziek
Pieternel Berkers, Renée Bekkers
Spel
Jack Wouterse
Regie, dramaturgie
Ria Marks
Tekst
Peer Wittenbols
Compositie
Anthony Fiumara
Decor, scenografie
Catherina Scholten

Jack Wouterse
Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via regisseur Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro-Theater in onder andere De Zere Neus van Bergerac en de theaterhits Walden en ZIN met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin en Suzy Q waar hij een Gouden Kalf voor kreeg. Bovendien is Jack een graag geziene gast in populaire tv-series als Dokter Tinus en Baantjer. Jack Wouterse stond eerder samen met Arjan Ederveen met de voorstelling Walden in ons theater.

TOEAC
Reneé Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. TOEAC behaalde prijzen op internationale muziekfestivals en geeft concerten in binnen- en buitenland. Bekkers & Berkers werken onder andere samen met schrijvers, beeldend kunstenaars, documentaristen en dansers. Het duo produceerde zelf de voorstellingen TOEAC Pictures, Moving Rhtyhms, Pas de Deux, Fairly Tales en De Paraplu.


terug naar boven