do 01 januari

Jakop Ahlbom Company

Lebensraum

Uniek fysiek beeldend theater geïnspireerd door de slapstick van Buster Keaton uit de jaren ’20.

Twee mannen leven samen in een kleine kamer. Ingenieus hebben zij hun ruimtegebrek opgelost: het bed is tevens een piano en de boekenkast doet ook dienst als ijskast. Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mechanische werkster. Al snel blijkt dat deze pop een eigen wil heeft en zich niet laat commanderen.

De Jakop Ahlbom Company maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. In 2015 was bij ons de voorstelling ‘Horror’ te zien voor een dolenthousiaste, uitverkochte zaal.

Voor Lebensraum liet Ahlbom zich inspireren door de slapstick en fysieke komedie van Buster Keaton uit de jaren ’20. Stomme films werden destijds live van pianomuziek voorzien. Lebensraum wordt live begeleid door de band Alamo Race Track.

voorstellingsinfo
Website
Regie en concept
Jakop Ahlbom
Spel
Jakop Ahlbom/Yannick Greweldinger, Silke Hundertmark, Reinier Schimmel, Leonard Lucieer, Empee Holwerda
Livemuziek
Alamo Race Track
Dramaturgie
Judith Wndel
Decor
Jakop Ahlbom i.s.m. Douwe Hibma
Licht
Yuri Schreuders
Producent
Jakop Ahlbom Company
Tourneeplanning
Senf Theaterpartners
Locatie
Podium Hoge Woerd

Ahlbom is met Lebensraum teruggekeerd naar zijn grote kracht: fysiek, absurdistisch theater met een vleugje illusionisme.

Telegraaf

Hundertmark levert als poppenmens een weergaloze prestatie: bedrieglijk tot in al haar ledematen. Bij haar lijkt de grens tussen mens en meubilair echt te verdampen.

De Volkskrant
Foto: Stephan van Hesteren

terug naar boven