JanRotBand

Het Beste

Samen met zijn nieuwe band gaat Jan Rot op tour met Het Beste van de laatste albums.

In Carré vierde Jan Rot afgelopen jaar groots zijn 60ste verjaardag en introduceerde meteen de nieuwe Jan Rotband. Samen met de band gaat hij op tour met Het Beste. Het Beste van de laatste albums, maar ook Het Beste uit Jans rijke verleden. Zijn topvertalingen van The Beatles en The Rolling Stones tot Randy Newman en Bruce Springsteen komen langs. Maar vooral ook zijn eigen klassiekers als ‘Hard zingend in het donker’, ‘Counting Sheep’ en het lied over zijn moeder 'Stel dat het zou kunnen...' waarmee hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won.
Op zijn nieuwe album Magistraal zingt Jan: ‘Het Beste moet nog komen.’ En dat komt uit. Het Beste is namelijk nu.

Eerder vormde Jan met Eddie, Jaro en Laszlo de band van Chez Brood, bij de Musical Awards gekozen tot beste kleine musical.

voorstellingsinfo
Website
 
Zang en toetsen
Jan Rot
Gitaar
Laszlo Versteeg
Drums
Eddie van Dongen
Bas
Jaro Bellekom

Hertaler van hoog niveau

Een groot liedjesschrijver


Foto's: Owen Schumacher

Na 40 jaar nieuw-nieuw-nieuw maak ik een keus uit 700 Rotliedjes op plaat gezet door mij of anderen tot pakweg 30 titels, waarvan je denkt: als het hier zou stoppen, dan zeg ik ja, dit was wat ik was. Met goeie muzikanten, een strak lichtplan met aandacht voor elke noot en elk woord als uitvoerder eens net zo precies als de maker kortom, op mijn Best.

Jan Rot

Jan Rot
Jan Rot is een Nederlandse zanger, vertaler en liedjesschrijver. Inmiddels al veertig jaar prof, vanaf zijn eerste band Streetbeats en debuuthitje Counting Sheep (1982) tot zijn huidige theatersolo’s. Al eerder was hij in ons openluchttheater te beluisteren met de voorstelling ‘An & Jan Vakantiealbum’.


terug naar boven