do 01 januari

Jeroen van Merwijk

Lucky / Try-out

Een solovoorstelling voor twee persoonlijkheden: Jeroen van Merwijk en zijn alter ego Lucky.

In 2014 besloot Jeroen van Merwijk te stoppen met solo optredens, vast besloten om zich daar aan te houden. Maar de ontmoeting met een zekere Lucky in de zomer van 2016 deed hem op zijn theaterschreden terugkeren. Een persoonlijkheid als Lucky was hij nog niet eerder tegengekomen. Waar Jeroen van Merwijk altijd rekening heeft gehouden met de wensen van zijn geliefde publiek, breekt Lucky door deze grenzen heen.

Lucky: “Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky.”

Jeroen van Merwijk laat zijn publiek mee genieten van de speelse filosofieën, unieke denkbeelden en liefdevolle, tedere maar hier en daar ook wrange liederen, gedichten en gedachten van deze Lucky, die van Merwijk steeds meer is gaan beschouwen als zijn Alter Ego.

voorstellingsinfo
Website
Tekst en muziek
Jeroen van Merwijk
Impresariaat
De Mannen
Locatie
Podium Hoge Woerd

Van Merwijks genie gloeit fel in zijn liedjes.

NRC Handelsblad

Fijnzinnig ironische liedjes zonder verbittering.

De Volkskrant

Jeroen van Merwijk
Meer dan 25 jaar geleden trad Jeroen van Merwijk voor het eerst op in het theater. Sindsdien maakte hij als solist 13 theaterprogramma’s. Hij schreef zo’n duizend liederen, columns, hoorspelen, televisie- en radiosketches en werkte mee aan programma’s als Spijkers met Koppen en Kopspijkers. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. In december 2014 nam hij definitief afscheid van zijn carrière als soloartiest. Na hevig aan dringen van familie, vrienden, bekenden, collega’s en een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders besloot hij vorig jaar op zijn besluit terug te komen.


terug naar boven