do 01 januari

Zijlstra

Waterman

Voor Zijlstra is de zee nog altijd de grootste muze. Met dit programma viert hij het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra.

Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze. Als voormalig Noordzeevisser blijft Zijlstra ook als muzikant scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting geven en koersen op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes die in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt (Annie M.G. Schmidt-prijs) Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

voorstellingsinfo
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

Zilte liedjes met verre horizonten en de geur van diesel, die in beeldende bewoordingen het water en het land beschrijven.

Beste jazz-kleinkunst band van Nederland.

De voormalige zeevisser en de bandleden maken zo veel indruk met hun geperfectioneerde muzikaliteit, samenspel én hun hartelijkheid, dat het publiek ten diepste bemoedigd en gezegend is.

Parool

terug naar boven