tickets

Zijlstra - Waterman

vr 23 februari

Zijlstra

Waterman

Voor Zijlstra is de zee nog altijd de grootste muze. Met dit programma viert hij het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra.

Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze. Als voormalig Noordzeevisser blijft Zijlstra ook als muzikant scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting geven en koersen op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes die in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt (Annie M.G. Schmidt-prijs) Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

De teksten zijn tijdloos, de muziek is ingenieus.

De Volkskrant

Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.

NRC Handelsblad

terug naar boven