Karsu

Plays Atlantic Records / Try-out

Een muzikale reis door de geschiedenis van één van de grote voorbeelden van Karsu: Ahmet Ertegün, oprichter van Atlantic Records.

Karsu duikt in de muziek van Atlantic Records. Samen met een ijzersterke band brengt ze liedjes ten gehore uit de tijd dat Atlantic Records net begon. Ze neemt het publiek mee in de wereld van jazz en blues met wereldartiesten als Ray Charles, The Rolling Stones, Aretha Franklin, The Bee Gees, Led Zeppelin, Eric Clapton en Cher.

Wat velen niet weten is dat oprichter Ahmet Ertegün, net als Karsu van Turkse komaf, een van de grondleggers is geweest van de broeierige tijd van de 'black music'. Als ambassadeurszoon was Ahmet één van de eerste Turken in Amerika en vanaf de oprichting van Atlantic Records in 1947 schoof hij grote talenten naar voren.

Met een strakke trompet, ritmische drum en warme contrabas reist Karsu met haar fijnbesnaarde stem door de geschiedenis van één van haar grote voorbeelden. Van de Turkse roots tot de bruisende jazz die we vandaag de dag nog kennen.

voorstellingsinfo
Website
Met
Karsu en band
Muziek en liedteksten
Karsu
Productie
SuMusic
Locatie
Podium Hoge Woerd


Karsu
Karsu, winnares van de Jazzism Edison Publieksprijs 2016, speelde met haar fijnbesnaarde stem reeds in de meest prestigieuze zalen van de wereld. Maar haar Turkse wortels groeiden in de Hollandse klei. Eerst ontlook er een klassiek pianiste, daarna ontwikkelde ze zich richting jazz, pop en Turkse muziek.


terug naar boven