do 01 januari

Katinka Polderman

Polderman draagt een steentje bij

Katinka Polderman is niet langer een goed bewaard geheim, maar draagt haar unieke steentje bij aan het cabaret.

Al vijftien jaar draagt Katinka Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret als de meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen. Ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos weer ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. De Zeeuwse trekt ten strijde tegen de vertrutting en de kuddegeest, zoals altijd eigenwijs en met haar kenmerkende nuchterheid. Polderman is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.

voorstellingsinfo
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

Ze heeft weer een koffer vol even amusante als ontroerende liedjes in haar bagage die ze in haar show verklankt. Lekker lijzig, dan weer loepzuiver, of heerlijk hysterisch in een fado.

Algemeen Dagblad
Foto's: Jaap Reedijk

Katinka Polderman
Ook buiten het theater draagt Polderman haar steentje bij. Zo schrijft ze Snapjes (educatieve kinderliedjes, over onder andere ‘drijven & zinken’ en ‘kilo, pond en ons’) voor de NTR. Een aantal daarvan werd genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderliedje voor radio en TV. Daarnaast schrijft ze o.a. liedjes voor radio en televisie, columns voor de Volkskrant en ze presenteert regelmatig bij Omroep Zeeland TV. Haar literaire debuut wil maar niet opschieten.

Liedjes schrijven dat kan Polderman als geen ander.

NRC Handelsblad

terug naar boven