do 01 januari

Kees van Amstel

De man die ik niet wilde worden

Met herkenbare verhalen, vlijmscherpe grappen en zijn cynische ondertoon zet Kees weer een hilarische show neer!

Kees van Amstel is veranderd. Hij merkte op feestjes dat hij steeds vaker werd gemeden vanwege zijn cynische blik op de wereld. Maar nu is hij ‘chill’ en ‘super relaxed’. Hij ziet van alles de zonnige kant. Onrecht, geweld of een bitterbal die van binnen nog bevroren is: Kees is helemaal zen.

Ja….dat mocht je willen. In zijn nieuwe theatervoorstelling is het een kwestie van tijd tot de bom barst! Met herkenbare verhalen, vlijmscherpe grappen en zijn cynische ondertoon zet Kees weer een hilarische show neer!

voorstellingsinfo
Website
Locatie

Van Amstel houdt het dicht bij huis en zijn onderwerpen, zoals onlinedating en de aanstellerige winkels in zijn elitaire witte Amsterdamse buurt, zijn vaak wat clichématig. Toch boeit hij geruime tijd met een geestig verwoorde klaagzang over Pathé-bioscopen, biologische snackbars en een ckv-bezoek aan een balletvoorstelling met zijn klas.

De Volkskrant

Grappig en indringend portret van gezapige vijftigjarige. Net als Lebbis is Van Amstel een begenadigd verteller, die de rust durft te nemen om een verhaal op te bouwen en daarbij niet voortdurend op zoek gaat naar de grap.

Theaterkrant

Zijn timing en frasering zijn ijzersterk. En belangrijk: de energie die hij in zijn verhalen legt is hoog en doet denken aan Lebbis – niet toevallig zijn regisseur.

NRC Handelsblad

Kees van Amstel
Ken je Kees niet? Deze man vormt zo’n beetje alles om tot humor! Kees van Amstel is lid van het beroemde gezelschap Comedytrain, heeft een wekelijkse column in De Nieuws BV op NPO Radio 1, schreef voor het Correspondents’ Dinner (speech Mark Rutte) en Koefnoen, maakte cabaret voor Spijkers met Koppen en is tevens één van de breinen achter het programma Dit was het nieuws.


terug naar boven