do 01 januari

Kim van Zeben

Winterkost: Eendje 6+

Een komische en muzikale reportage over een verwarde eend en een eendenleven vol pech en ongeluk.

In het gloednieuwe radioprogramma van journaliste Pia Putman maken we kennis met Dobber. Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radioreportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Eendje is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden.
Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Doe je ook mee aan de creatieve workshop De Maakplaats? Scroll naar beneden voor meer informatie!

voorstellingsinfo
Website
 
Spel & tekst
Kim van Zeben
Regie & tekst
Marije Gubbels
Muziek
Keez Groenteman, Jan Groenteman, Timon Koomen
Decorontwerp
Marlies Schot
Poppen
Marlyn Coetsier en Tamar Stalenhoef
Techniek
Johan de Koeijer, Nienke Tjallingii
Dramaturgisch advies
Manon Wittebol
Impresariaat
Theaterbureau Slot
Zakelijke leiding
Nora Duijf
Publiciteit
Floyd Koster
Locatie
Podium Hoge Woerd

Cultuur19 trakteert je op 2, 4 en 6 januari op De Maakplaats, een leuke creatieve workshop. Welk materiaal kietelt deze keer jouw fantasie? Kom langs en laat je verrassen!

In de Maakplaats kun je naar hartenlust experimenteren met de materialen die er voor handen zijn. Met de meest uiteenlopende materialen en eindeloze fantasie ga je laten zien wat je van de voorstelling vond of wat je ervan verwacht.

Tijdstip: een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling
Locatie: op het platform voor de Theaterzaal
Deelname is gratis

Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.

Foto's: Casper Koster

Kim van Zeben
Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen zoals Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ze maakte diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol. Ook presenteert zij dit seizoen de Cabarestafette. In 2017 richtte zij haar eigen stichting op: KIM VAN ZEBEN THEATERPRODUCTIES. Eendje is de eerste theatervoorstelling voor jong en oud die ze onder deze naam uitbrengt en produceert.

Marije Gubbels
Marije Gubbels is freelance theatermaker. Haar regie van Wintersprookje leverde acht Musical Award Nominaties op. Ze is als vaste gastregisseur verbonden aan Theater Sonnevanck en ontving voor haar tekst en regie van Tijl Uilenspiegel een Zilveren Krekel. Voor volwassenen maakte ze muziektheatervoorstellingen onder de naam tgBloodyMary. Momenteel regisseert en schrijft ze ook voor Bos Theaterproducties.


terug naar boven