do 29 november

Korzo producties

Dansdonderdag: DansClick 20

Ontdek én ontmoet de nieuwste generatie dansmakers in deze jubileumeditie.

Tijdens deze jubileumeditie zie je de winnaars van de BNG Cultuurprijs 2018. Ontmoet de makers in de videoportretten en na afloop bij de Après Danse, waar je met choreografen en dansers kunt napraten op het podium.

Antonin Comestaz brengt een nieuw duet, gebaseerd op een frase uit het geprezen ‘Surface Image’, dat getuigt van een groot gevoel voor dynamiek, energie en muzikaliteit. Fernando Troya legt in het grimmige ‘Essential Rights’ met drie mannelijke dansers een wereld bloot waarin veel uit te vechten valt. ‘ENGEL’ van Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter is een wisselwerking van dans en circus, met zachte en vloeiende performances rond kracht, balans en verhouding.

Gratis inleiding: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen. Klik hier voor meer informatie.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Essential Rights Choreografie
Fernando Troya
Dans (originele cast)
Quentin Roger, Arturo Vargas, Gianmarco La Roca
Muziek
Carlos Ema
ENGEL Concept, choreografie & performance
Marta Alstadsæter, Kim-Jomi Fischer
Surface Image Choreografie
Antonin Comestaz
Dans
Cassandra Arnmark, Lukas Karvelis
Locatie
Podium Hoge Woerd

Essential Rights – Fernando Troya
Fernando Troya (1985) danste bij Nederlands Dans Theater, StaatsTheater Wiesbaden en StaatsTheater Nuremberg. Tegenwoordig richt hij zich op zijn carrière als choreograaf. In ‘Essential Rights’ legt Fernando met drie mannelijke dansers een wereld bloot waarin veel uit te vechten valt. Kameraadschap en verraad, conflict en toenadering, sportiviteit en vertwijfeling. Een grimmig, fysiek trio dat zich stapsgewijs prijsgeeft en dat de toeschouwer een parcours voorschotelt waarin je niet anders kunt dan meegaan en meevoelen.

Essential Rights - Foto's: RAV

ENGEL – Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter
Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim-Jomi Fischer (1985) en Marta Alstadsæter (1990) met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding en alles wat je daarbinnen kunt laten vliegen en uit het lood kunt laten hangen. De een acrobatisch danser, de ander een dansant acrobaat. Samen leggen ze nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander. Tijdens DansClick presenteren ze ‘ENGEL’, een dans- en circusvoorstelling over de innerlijke strijd waaraan we iedere dag zijn blootgesteld. Geïnspireerd op de dichtbundel Stof dat als een meisje van Toon Tellegen waarin een getroebleerde man in een oneindig gevecht lijkt met een eigenzinnige engel, vragen zij zich af wie de engel is van onze huidige tijd.

Engel - Foto's: Alexander van der Linden

Surface Image (duet) – Antonin Comestaz
Het werk van de in Nederland wonende Fransman Antonin Comestaz (1980) werd in het buitenland meerdere keren op choreografische concoursen onderscheiden en begint ook hier steeds meer opgemerkt te worden. Zijn werk getuigt van een groot gevoel voor dynamiek, ruimte, energie en muzikaliteit. Speciaal voor DansClick maakt Antonin een bewerking van de voorstelling ‘Surface Image’ die hij maakte voor 19 dansers, 40 luidsprekers en een pianiste.


terug naar boven