Korzo producties

Dansdonderdag: DansClick 20

Ontdek én ontmoet de nieuwste generatie dansmakers in deze jubileumeditie.

Tijdens deze jubileumeditie zie je de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018. Ontmoet de makers in de videoportretten en na afloop bij de Après Danse, waar je met choreografen en dansers kunt napraten op het podium.

Voor DansClick bewerkt Antonin Comestaz een geliefd duet uit zijn geprezen 'Surface Image' tot een nieuw stuk voor twee dansers genaamd 'Ü'. Fernando Troya legt in het grimmige ‘Essential Rights’ met drie mannelijke dansers een wereld bloot waarin veel uit te vechten valt. ‘ENGEL’ van Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter is een wisselwerking van dans en circus, met zachte en vloeiende performances rond kracht, balans en verhouding.

Gratis inleiding: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen. Klik hier voor meer informatie. 

Lisa Reinheimer over deze inleiding: 
"Het programma DansClick bestaat 20 jaar! Ik ga in gesprek met Stacz Wilhem, programmeur en artistiek leider van Korzo productiehuis, over de noodzaak van dit programma toen en nu en welke choreografen hiermee hun eerste stappen in de schouwburg zetten. Daarna kunt u een kleine expositie bekijken ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum."

voorstellingsinfo
Website
Essential Rights Choreografie
Fernando Troya
Dans (originele cast)
Quentin Roger, Arturo Vargas, Gianmarco La Roca
Muziek
Carlos Ema
ENGEL Concept, choreografie & performance
Marta Alstadsæter, Kim-Jomi Fischer
Surface Image Choreografie
Antonin Comestaz
Dans
Cassandra Arnmark, Lukas Karvelis

Sterke stukken, goed gedanst.

Essential Rights – Fernando Troya
Fernando Troya (1985) danste o.a. bij Nederlands Dans Theater, StaatsTheater Wiesbaden en StaatsTheater Nuremberg. Tegenwoordig richt hij zich op zijn carrière als choreograaf. In Essential Rights legt Fernando met drie mannelijke dansers een wereld bloot waarin veel uit te vechten valt. Kameraadschap tegenover verraad, conflict tegenover toenadering, sportiviteit tegenover vertwijfeling. Een grimmig, fysiek trio dat zich stapsgewijs prijsgeeft en dat de toeschouwer een parcours voorschotelt waarin je niet anders kunt dan meegaan en meevoelen.

‘Essential Rights laat letterlijk én figuurlijk alle hoeken van de ruimte zien […] Stoer, fysiek, energiek en communicatief.’ Juryrapport BNG Bank Dansprijs


Essential Rights - Foto's: Laura Luca

ENGEL – Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter
Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim-Jomi Fischer (1985) en Marta Alstadsæter (1990) met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding en alles wat je daarbinnen kunt laten vliegen en uit het lood kunt laten hangen. De een acrobatisch danser, de ander een dansant acrobaat. Samen leggen ze nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander. Tijdens DansClick presenteren ze ENGEL, een dans- en circusvoorstelling over de innerlijke strijd waaraan we iedere dag zijn blootgesteld. De voorstelling is geïnspireerd op de dichtbundel Stof dat als een meisje van Toon Tellegen.


ENGEL - Foto's: Laura Luca / Essential Rights - Foto's: Laura Luca

Ü. (duet) – Antonin Comestaz

Het werk van de in Nederland wonende Fransman Antonin Comestaz (1980) werd in het buitenland meerdere keren op choreografische concoursen onderscheiden en begint ook in Nederlands steeds meer opgemerkt te worden. Zijn werk getuigt van een groot gevoel voor dynamiek, ruimte, energie en muzikaliteit. Speciaal voor DansClick 20 vernieuwt Antonin een spannend duet uit Surface Image dat hij  oorspronkelijk maakte voor 19 dansers, 40 luidsprekers en een pianiste. Het ingenieuze patroon van solo’s, duetten en groepsstukken in het origineel wordt geconcentreerd tot een intiem en dansant duet dat zal fluctueren tussen tumult en sereniteit.


Ü. (duet) - Foto's: Laura Luca

terug naar boven