do 01 januari

Korzo producties

DansDonderdag: DansClick 21

Nieuwe generatie dansmakers brengt een originele mix van stijlen en maatschappelijke statements.

DansClick 21 introduceert een nieuwe generatie dansmakers: de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2019. Zij brengen verschillende choreografieën in een originele mix van stijlen en maatschappelijke statements.
Sarada Sarita, boegbeeld van de Nederlandse New Way Vogue, roept in ‘Q4: Quantified’ op tot gelijkwaardigheid. Het autobiografische duet ‘They/Them’ van Christian Yav (Christiaan De Donder) & Sedrig Verwoert gaat over racisme, giftige mannelijkheid en queerfobie. De makers stellen zichzelf voor in videoportretten en na afloop nodigen zij het publiek uit om na te praten onder het genot van een drankje.

voorstellingsinfo
Website
Q4 Quantified Concept en regie
Sarada Sarita
Choreografie
Sarada Sarita i.s.m. de performers
Dans
Shiva- Carlotta Ippolito, Nagato- Mattia Palumbo, Miila- Venla Keskinen, SaSa- Sarada Sarita & Xena- Xiomara Virdo
Hair hanging
Moa Holgersson
Vocalist
OTION - Guillermo Blinker
Muziek
Rik Ronner, SaSa, Moa Holgersson & Otion
Text
Sarada Sarita & OTION
Kostuums
Rani Art
Lichtontwerp
Mike den Ottolander
Regie-assistent
Lara Matheij
They/Them Choreografie en dans
Christian Yav (Christiaan De Donder) & Sedrig Verwoert
Locatie
Podium Hoge Woerd

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand speciale introductieprogramma’s. Tijdens de inleiding wordt er een korte, passende introductie gegeven, die extra of unieke inzichten in het werk van de choreografen van de avond biedt.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. De inleiding duurt van 19.30 tot 20.00 uur.


Q4: Quantified – Sarada Sarita
‘Q4: Quantified’ is veel meer dan een showcase van de uitdagende dansstijl New Way Vogue. Via de bezwerende stem van vocalist Guillermo Blinker (alias Otion) doet ze een oproep tot gelijkwaardigheid, menselijkheid en het overstijgen van hokjesdenken.
Sarita laat haar dansers met haast onmogelijke armbewegingen, uitzonderlijk precies uitgevoerd, en vloeiend lenige poses uit geometrische patronen breken. Vorm en inhoud vallen perfect samen in deze esthetisch intrigerende voorstelling met activistische ondertoon.

Q4: Quantified brengt een spannende, acrobatische vorm van dans naar het theater.

De Volkskrant

De performers paraderen over het podium en laten poses zien die mooie tableux vivants opleveren. Q4: Quantified is een vorm van protest in beweging die niet boodschapperig is.

Foto's Q4 Quantified: Little Shao

They/Them – Christian Yav (Christiaan De Donder) & Sedrig Verwoert
Wie hen ziet dansen in het door hen zelf gecreëerde ‘They/Them’ denkt dat ze al jaren een onafscheidelijk duo vormen, zo vloeiend en complementair bewegen ze naar alle hoeken van het podium. Ze zijn aan elkaar gewaagd, halen het spannendste in elkaar naar boven en stuwen elkaar naar hoog niveau.
In dit autobiografische duet over racisme, giftige mannelijkheid en queerfobie tasten ze voortdurend de grens af van pijn en genot. Hierdoor plakken ze op je netvlies – als toeschouwer wil je hen geen moment uit het oog verliezen. In februari 2019 ontvingen Christiaan en Sedrig de eerste Leo Spreksel Award, een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jong en divers danstalent.

Foto's They/Them: Thomas Lenden

Verwoert en Yav zijn twee uitzonderlijke dansers die een prachtig duo vormen op het toneel. Met hun duet willen ze een lans breken voor het bespreekbaar maken van racisme, queerness en opgelegde verwachtingen.


terug naar boven