do 23 april

Korzo producties / Wubkje Kuindersma en Anthony Fiumara

DansDonderdag: Bitcrusher

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door.
Heb je tickets? Dan ontvang je hierover bericht.

Voorstelling over de verpixeling van de wereld in een gretige wisselwerking tussen dans en muziek.

Voor haar eerste avondvullende voorstelling gaat choreografisch toptalent Wubkje Kuindersma een spannende samenwerking aan met Anthony Fiumara, een van de meest gevierde componisten in de Nederlandse nieuwe muziek.
Uitgangspunt van ‘Bitcrusher’ is de verpixeling van de wereld: de digitale werkelijkheid neemt de analoge steeds meer over. Steeds meer informatie gaat verloren in het vertalen van de realiteit naar een blokkendoos van pixels. Hoe meer je crusht, hoe meer informatie je verliest. Wanneer vormen die puntjes een geheel en wanneer vallen ze uiteen in ruis? Hoe verhouden ons analoge lichaam en ziel zich met hun gebitcrushte evenbeeld? Met een gretige wisselwerking tussen dans en muziek gaan Kuindersma en Fiumara op zoek naar een antwoord.

Tickets & data
  • do 23 apr
    20.30u
    afgelast
voorstellingsinfo
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand speciale introductieprogramma’s. Voor het tweede jaar op rij verzorgt Lisa Reinheimer, dansjournalist en danswetenschapper, per voorstelling een korte, passende introductie, die extra of unieke inzichten in het werk van de choreografen van de avond biedt.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Wubkje Kuindersma
‘Onthoud die naam,’ schreef de Volkskrant begin dit jaar naar aanleiding van haar choreografie voor de Junior Company van Het Nationale Ballet. De naam van Wubkje Kuindersma zingt de afgelopen jaren rond in de Nederlandse danswereld. Ook in het buitenland timmert ze stevig aan de weg en ze wordt gevraagd door vele gerenommeerde gezelschappen.


terug naar boven