do 01 januari

Korzo producties

Dansdonderdag: DansClick 19

Ontdek én ontmoet de nieuwste generatie dansmakers.

Een prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers in dit multiple-bill programma. Ontmoet elke dansmaker in een introducerend videoportret en na afloop bij de Après Dans waarbij het publiek onder het genot van een drankje op het podium na kan praten met de choreografen en dansers.

Tijdens de 19e editie van DansClick presenteert Korzo de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017: Astrid Boons, Sabine Molenaar en Ryan Djojokarso.

Gratis inleiding: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen door dramaturg/journalist Moos van den Broek. Klik hier voor meer informatie.

voorstellingsinfo
Website
Concept & choreografie ON HOLD
Ryan Djojokarso
Dans
Luca Cacitti, Aimée Lagrange
Lichtontwerp
Bas Vissers
Advies
Bram Jansen
Muziek
Johnny Tillotson, Ricky Nelson, Ritchie Valens, The Everly Brothers, Little Eva, Paul Anka, Bobby Vee en Bobby Darin
Locatie
Podium Hoge Woerd

Met deze DansClick bewijst Korzo opnieuw dat het een belangrijke rol speelt in het ontwikkelen en aan de man brengen van choreografisch talent.

Het Parool

Ryan Djojokarso
Ryan Djojokarso (1983) werkte als danser met choreografen als Itzik Galili, Itamar Serussi en Tabea Martin. Hij verraste de afgelopen jaren met een reeks duetten over een jong, ongetrouwd koppel. ON HOLD is het derde deel uit de reeks: een wanhopige, maar liefdevolle poging om opnieuw tot elkaar door te dringen. Met een fysieke theatraliteit en een vleug humor weet Ryan herkenbare beslommeringen in dans te vertalen.

Met On Hold heeft Ryan Djojokarso een bijzonder geestig en goed doordacht werk afgeleverd.

De Volkskrant
Ryan Djojokarso - ON HOLD - Foto's: Rob Hogeslag

Astrid Boons
Astrid Boons (1988) danste bij Dansgroep Amsterdam en Nederlands Dans Theater 2 voordat zij zich in 2013 verbond aan de GöteborgsOperans Danskompani. Hier maakte zij ook haar eerste choreografische werk. In 2016 kwam zij terug naar Nederland, waar ze meteen grote indruk maakte met het intense duet Rhizoma. Dit duet wordt opgenomen in DansClick 19. Dit jaar is zij ook genomineerd voor de Haagse Piket Kunstprijs voor jonge, veelbelovende kunstenaars.
Astrid Boons heeft onlangs de Piket Kunstprijs in de categorie Dans gewonnen, de prijs voor drie jonge kunstenaars die in de schilderkunst, dans en toneel actief zijn in de stad Den Haag.

Rhizoma is enerzijds sterk vormgericht, maar boort met al die fascinerende, sculpturale poses, prachtig beheerst uitgevoerd door Maria Chiara Mezzadri en Boons zelf, ook een emotionele betekenislaag aan.

Astrid Boons - Rhizoma - Foto's: Robert Benschop

Sabine Molenaar
Sabine Molenaar (1985) maakte als danseres internationaal furore met haar rol in de voorstelling 32 Rue Vandenbranden van het Belgische collectief Peeping Tom. Als choreografe verraste ze in 2013 met de solo That’s it, die diverse prijzen won en o.a. in Spanje, Brazilië, Korea, Oostenrijk en Canada werd gedanst. Sindsdien volgden de voorstellingen Touch Me en Almost Alive, waarmee ze haar naam als groot talent bevestigt. Hoewel That’s it niet meer wordt gespeeld, zal in DansClick voor de laatste keer deze aangrijpende slotsolo te zien zijn. Dit jaar werd Sabine Molenaar ook genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Van begin tot eind weet Sabine Molenaar verwondering op te roepen en geeft zij haar sterke innerlijke wereld vorm, die soms ook beangstigend is.

Sabine Molenaar - That's it - Foto: Lisa de Boeck / - Foto: Sara Hoyserman

BNG Bank Dansprijs 2017
Korzo presenteert de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017. Het BNG Cultuurfonds zet zich al jaren in om jonge getalenteerde kunstenaars financieel te steunen en hen zichtbaarheid te geven. De BNG Bank Dansprijs werd in 2014 ingesteld door het BNG Cultuurfonds in samenwerking met Korzo om getalenteerde choreografen de kans te bieden hun werk in Nederland op tournee te brengen. Een onafhankelijke jury kiest in het najaar van 2017 de winnaars, die zich in DansClick 19 kunnen voorstellen aan het Nederlandse publiek.


terug naar boven