do 11 februari

Krisztina de Chatel

DansDonderdag: Feminale

Let op: Deze voorstelling is afgelast.
Heeft u tickets? U krijgt zo snel mogelijk bericht van ons via e-mail.


Betreed de wereld van vrouwen via een choreografische tweeluik van Krisztina de Châtel en Astrid Boons. Bij ‘Feminale’ staat de strijd voor emancipatie en de kracht van vrouwen centraal.

In het gloednieuwe ‘Scala’ daagt choreografe Krisztina de Châtel haar danseressen uit om op een metershoge, draaiende trap te strijden voor hun evenwicht. In herhalende patronen bewegen vijf danseressen over de treden op zoek naar rust die ze in deze kolkende wereld moeilijk krijgen.

Astrid Boons toont in haar choreografie ‘Arise’ de aan vrouwen opgelegde sociale en maatschappelijke verwachtingen die bepalen welke ambities daarbij passen. Drie danseressen gaan de strijd aan met fysiek dwingende kaders. Langzaam onthullen de vrouwen hun kracht en breekbaarheid.

Tickets & data
  • do 11 feb
    20.00u
    afgelast
voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Krisztina de Châtel en Astrid Boons
Compositie
J.S. Bach en Han Otten (‘Scala’), Miguelángel Clerc Parada (‘Arise’)
Scenografie
Theun Mosk (‘Scala’)
Ontwerp en realisatie sculptuur
De Châtel en Marq Claessens (‘Scala’)
Lichtontwerp
Bernie van Velzen i.s.m. Theun Mosk
Kostuumontwerp
Min Li
Dans
Marina Bilterijst, Gilda Federica Cesario, Alina Fejzo, Martina Orlandi, Karolina Szymura en Alice Gioria
Producenten
De Châtel sur Place in coproductie met Korzo producties
Foto’s
Elsa Paternotte (sculptuur De Châtel), Robert Benschop (‘Vestige’, Boons)
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

‘Rhizoma’ is enerzijds sterk vormgericht, maar boort met al die fascinerende, sculpturale poses, prachtig beheerst uitgevoerd door Maria Chiara Mezzadri en Boons zelf, ook een emotionele betekenislaag aan.

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand speciale inleidingen door artistiek leider (SHIFFT) en choreograaf Jasper van Luijk. De inleiding vindt plaats in onze foyer. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. De inleiding begint een uur voor aanvang van de voorstelling.

Jasper van Luijk stelt zich alvast voor in deze video:

Toch is het eigen werk dat ze voor de expositie The Third Space heeft gemaakt een juweeltje. Een gewaagde trap, die verder dan het plafond lijkt te reiken.

Astrid Boons en Krisztina de Châtel
Astrid Boons is onmiskenbaar een belangwekkend talent. Krisztina de Châtel is al decennia de grande dame van de Nederlandse moderne dans én ondersteunde al vele talenten. Met deze samenwerking geeft zij opnieuw een impuls aan de ontwikkeling van de moderne dans in Nederland.


terug naar boven