do 01 januari

Lakshmi

Adem

Singer-songwriter Lakshmi zingt over underdogs en verlangen naar erkenning in een muzikaal en visueel indrukwekkend programma.

Singer-songwriter Lakshmi is een groot talent en wist in korte tijd met haar pop-noir muziek veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene. Nu debuteert ze, begeleid door een vierkoppige band, met een theatertour die haar meteen vanaf oktober tot en met maart non stop door het hele land voert.

ADEM is een modern verhaal. Over twintiger zijn, meisje en vrouw zijn in een nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn maar vooral ook de antiheld, de underdogpositie waar je trots op bent, maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning. LAKSHMI is gefascineerd door het constant sterke verlangen om perfect te zijn, tegelijkertijd betoverd door alles wat kraakt en schuurt. Deze contrasten bezingt ze in haar pop-noir nummers vol electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden.

voorstellingsinfo
Website
Concept/schrijver/muziek/zang/tekst
Lakshmi Swami Persaud
Regie/dramaturgie
Vincent van den Elshout
Producer muziek
Thijs Lodewijk
Uitvoerende musici
Pascal Voorbraak (Gitaar, Soundgarden), Rogier van Roosmalen (Drums, percussie), Pauline Koning (Viool, zang), Sjaak Thiessen (Bass, toetsen)
Productieleider:  Casper Knipscheer
Lichtontwerp en decor:  Koen Wolterink, Juuke Schoorl
Locatie
Podium Hoge Woerd

Ik ben ervan overtuigd dat als Lakshmi in het theater staat, je er helemaal ingezogen wordt door haar muziek, performance en stem.

Eric Corton over Lakshmi

Zij heeft een wonderschone stem, mooi, heerlijk. Bezwerend mooie muziek vind ik het.

Leo Blokhuis over Lakshmi
Foto's: Tess Janssen

terug naar boven