Laura van Dolron

Laura van Dolron

Dit is een testvoorstelling die plaats vindt in samenwerking met de rijksoverheid om te testen of het voor bezoekers en voor theaters organisatorisch mogelijk is om onder testvoorwaarden open te gaan. Via deze website www.testenvoortoegang.nl vindt u de voorwaarden om de voorstelling bij te wonen. Neemt u deze aandachtig door om te bepalen of u wel of niet deze voorstelling wilt of kunt bezoeken. De testvoorstelling is een volwaardige voorstelling.

Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Na ontvangst van uw bestelde ticket(s) maakt u een afspraak voor een sneltest via www.testenvoortoegang.nl. Zonder negatieve sneltest heeft u geen toegang tot de voorstelling. Kort voor de voorstelling ontvangt u van ons een servicemail met aanvullende instructies voor een veilig bezoek aan ons theater.
Stand-up philosopher Laura van Dolron troost en confronteert. Ze laat je lachen, nadenken en laat zien dat kwetsbaarheid een kracht is die nodig is in deze wereld.

Laura van Dolron troost en confronteert. Ze laat je lachen, nadenken en laat zien dat kwetsbaarheid een kracht is die nodig is in deze wereld. In ‘De nieuwe Laura’ breekt ze met een oude gewoonte, haar perfectionisme. Ze omarmt de imperfectie omdat ons streven naar perfectie maar één gevolg heeft, namelijk dat we er perfect ongelukkig van worden.

Voor ‘De nieuwe Laura’ ontmoet ze mensen die niet de luxe hebben om perfectionistisch te zijn, omdat ze hun huis, hun land, hun gezondheid of hun geliefde verloren. Ook zoekt zij mensen op die bezweken onder de druk om ‘het goed te doen’, mensen met een burn-out of depressie, de meest voorkomende ziektes van dit moment. Als je niet meer kunt ademen van de stress, kun je ook niet meer in de spiegel kijken.

voorstellingsinfo
Tekst en performance
Laura van Dolron en eventuele gasten
Spiekbrieven
Willem de Wolf
Soundtrack
Frank van Kasteren en Wilko Sterke
Decor van cadeau’s
Wikke en Marloes
Licht
Gé Wegman
Techniek
Saskia Koenders

Van Dolron hanteert haar welbekende ‘stand-up philosophy’-stijl, losjes en persoonlijk. Een krachtig pleidooi om elkaar te bevragen.

NRC Handelsblad

Originele Van Dolron gaat levensvragen doortastend te lijf.

De Volkskrant

terug naar boven