Laura van Dolron en Steef Aernouts

Sartre zegt sorry

Stand-up filosoof Laura van Dolron gaat de confrontatie aan met Sartre en zijn wereldbeeld.

Sommige meisjes vallen op de verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Al jaren komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre Laura opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit keer loopt het echter anders. Sartre staat op uit zijn graf om zijn excuses aan te bieden. Sartre kan het niet langer aanzien. Hij MOET het een en ander rechtzetten. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het losgeslagen individualisme. Wat volgt is een verfrissende brainwash en een onhandige, maar oprechte poging tot engagement.

In Sartre zegt sorry doet stand-up filosoof Laura van Dolron waar ze goed in is. Ze snijdt op een lichtvoetige manier grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. Mensen die komen om te denken, maakt zij aan het lachen en mensen die komen om te lachen, zet zij aan het denken.

voorstellingsinfo
Website
Spel
Laura van Dolron en Steve Aernouts
Tekst & concept
Laura van Dolron
Dramaturgie
Rezy Schumacher en Céline Buren
Begeleiding
Jantien Koenders
Lichtontwerp
Gé Wegman

Snel en raak weet Van Dolron het huidige tijdgewricht te doorgronden.

De Volkskrant

In Sartre zegt sorry geeft Laura van Dolron een goed getroffen, geestige schets van hoe het met haar generatie is gesteld.

NRC Handelsblad

Foto: Jochem Jurgens

Laura van Dolron
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Ze doet op het podium wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. De pers noemde haar de vrouwelijke Woody Allen.

Sartre zegt sorry werd vanaf de première in 2011 lovend ontvangen door het publiek, pers en theaterjury’s. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en opende het Theaterfestival Vlaanderen 2011. Wegens dit grote succes wordt Sartre zegt sorry opnieuw gespeeld.


terug naar boven