Lavinia Meijer

Untitled 1

Harpiste Lavinia Meijer verweeft persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia.

Harpiste Lavinia Meijer is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Ze gaf concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. In haar nieuwe – titelloze – programma verweeft ze persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia, vanaf de jaren ‘70.

Door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson, en haar interesse in verschillende kunstvormen, verbindt ze haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

voorstellingsinfo

Lavinia Meijer
Harpiste Lavinia Meijer speelt niet alleen klassiek solorepertoire, maar ook hedendaagse muziek. Ze verlegt constant de grenzen van de harp als solo-instrument. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album (Metamorphosis / The Hours met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass).


terug naar boven