do 01 januari

LeineRoebana

Dansdonderdag: Sweet Demon

LeineRoebana, een dansgezelschap met internationale reputatie, is terug van weggeweest.

LeineRoebana begint bij haar grootste inspiratiebron: het lichaam. Ontdek de muzikaliteit in dat lichaam en er ontstaat dans. In Sweet Demon geven de dansers met hart, hoofd en lichaam gestalte aan een voorstelling waarin uitersten elkaar raken. Vol tegenstellingen en dubbelzinnigheden, uitputting en verstilling, vrolijkheid en somberheid, verstand en passie.

De dansmakers bezweren de demonen die ze op hun pad tegenkomen en omarmen ze liefdevol. Richard Foreman, die het menselijk vermogen aanspreekt om verbanden te leggen tussen toevalligheden; Trisha Brown, voor wie alles dans is; Pina Bausch, die waarachtigheid als ultieme toetssteen aanbrengt en Carlo Gesualdo, wiens manierisme een synthese is van vorm en waarachtigheid.

LeineRoebana nodigt u een half uur voor aanvang uit in de theaterzaal om kennis te maken met de dansers, choreografen, musici en de inspirerende demonen. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces worden gedeeld en vragen worden beantwoord.

Gratis inleiding: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen. Klik hier voor meer informatie.

voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Andrea Leine en Harijono Roebana
Dans
Uri Eugenio, Michael Sastrowitomo, Rob Polmann, Alessio Reedijk en Andrea Pisano
Locatie
Podium Hoge Woerd

In het optimistische, diverse Sweet Demon spelen vijf dansers met de rekbaarheid van het concept muziek. Vol branie maken ze hun lijven tot beweeglijke speakers.

Het is een mooie keuze om te spelen met tijd, chronologie en narratief.

Foto's: Anna van Kooij

LeineRoebana
LeineRoebana is een dansgezelschap met een internationale reputatie, geleid door Andrea Leine en Harijono Roebana. De choreografen onderscheiden zich door hun unieke dansidioom en de centrale rol van muziek in hun werk, zijn specialist in een multidisciplinaire benadering en pionieren met ongewone overzeese samenwerkingsverbanden. Het inmiddels gevestigde LeineRoebana staat met haar wortels stevig in haar uitgebreide oeuvre en jarenlange ervaring, maar haar takken tasten nog altijd naar groei en vernieuwing.

Foto's: Frits van den Assem
LeineRoebana - Sweet Demon - Foto: Frits van den Assem
Foto: Frits van den Assem

terug naar boven